Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 26 november 2023: Matz Wouters

Matz-Wouters-close

Zondagmiddag verwachten we een "volle Klep". Niet alleen omdat de voetbalkraker Beerse Boys – Vessem gespeeld wordt, maar vooral ook omdat de aftrap van deze halve derby gedaan zal worden door een speciaal voor deze wedstrijd geselecteerd Boyke: Matz Wouters.

Speciaal voor dit verhaal is de schrijver van deze rubriek, in navolging van voetballers die een belangrijke wedstrijd voor de boeg hebben, een week lang in een trainingskamp geweest voor schrijvers. De inkt in de computerpen is opgewarmd om de passende woorden voor Boyke Matz vloeiend uit de toetsen te kunnen laten stromen. Bij een belangrijke voetbalwedstrijd leg je de lat hoog en wil je een goede prestatie leveren. Dit gevoel heb ik nu ook.

Naast een schat van een Girl heb ik 4 Boykes waar ik ontzettend trots op ben. Matz is er daar 1 van! Matz is een kereltje waar je direct "verliefd" op wordt. Kijk b.v. eens naar de bijgevoegde foto, waarop hij zittend op een Ajax bal, gehuld in een Barcelona trainingspak vrolijk de camera in kijkt. Tegen zo'n guitig snoetje kun je moeilijk "nee" zeggen. De gedrevenheid straalt van zijn gezicht en zijn houding spreekt voor zich: kom maar op tegenstanders, ik zal je eens een "poepie laten ruiken".Matz is dol op voetbal en altijd en overal is hij met een bal bezig. Dribbelen, trucjes oefenen en zowel links als rechts gericht leren schieten. De beginselen daarvoor heeft hij samen met zijn talentvolle teamgenoten geleerd van zijn trainers, zijn papa, zijn oom en zijn beide opa's natuurlijk.

Matz is 8 jaar oud en zit in groep 5 van de Vliertuin. Hij heeft een grote broer Dani, die actief is bij JO11-1. Matz heeft heel veel lieve vriendjes, tja en wat is er dan leuker dan samen met al die vriendjes te kunnen en mogen voetballen bij Beerse Boys. Een voordeel is ook, dat hij maar 1 lange sprint nodig heeft om op de Klep te eindigen. Snelheid is trouwens toch zijn sterkste wapen, samen met zijn harde, gerichte schot en het gemak waarmee hij zijn acties maakt. Bij de training vindt hij daarom ook alles leuk en dan vooral de partijtjes. Dan kan hij immers zijn acties maken en trucjes laten zien. Wel wil Matz nog graag van zijn trainers/leiders Mark, Harold en papa Frank leren, wanneer je het beste een actie kunt maken en wanneer niet. Soms is afspelen naar een medespeler belangrijker, dan zelf een actie maken. Voetbal is immers een teamsport.

Na dit voorgaande zal het geen verrassing zijn dat Mbappé de favoriete speler van Matz is. Eigenlijk vindt ons Boyke van de Week, ook alle voetbalclubs leuk, maar Ajax is beslist zijn nr. 1. Volgens Matz komt het allemaal goed met Ajax. Nu is het even PSV dat de eer krijgt. En terecht zo zegt hij en dan zijn opa Ger, ome Tim, Dani en Papa ook blij. Maar Ajax is de enige Nederlandse club met 3 sterren op een bal en zoals je op de foto ziet zorgt Matz hoogstpersoonlijk voor de 4e ster!!

Naast het voetbal houdt Matz van Quad rijden en spelletjes spelen, gewoon gezelschapsspelen of Fifa op de Playstation. Hij heeft geen favoriet YouTube kanaal en op de TV of tablet kijkt hij heel veel voetbal. Heeft hij een wedstrijd gemist dan kijkt hij gewoon de samenvatting of de wedstrijd terug! Matz is dol op pizza en later als hij groot is wil hij profvoetballer worden. Het liefst bij Ajax natuurlijk!

Matz gaat heel vaak naar Beerse Boys kijken en hij kent heel veel spelers. Hij vindt ze allemaal goed, vooral Jannes, want die kan heel goed passen en prima schieten. Zijn grote favoriet is echter Niels van Heerbeek. Niet alleen omdat hij zo gedreven en sterk speelt, maar vooral omdat hij zo aardig is en altijd een praatje maakt. Ook wil hij altijd weten of ze goed gevoetbald hebben. Heel veel pupillen van Beerse Boys hebben dezelfde ervaring met Niels. Deze ervaren speler is altijd enthousiast richting die jongens en ze staan nooit tevergeefs met loten voor zijn deur. Voor zijn auto wassen worden ze nog eens extra beloond. Ook zijn ze onder de indruk van zijn collectie voetbalschoenen waarop hij gespeeld heeft. Op elke schoen staat Niels 9.

Heel erg belangrijk wat Niels en enkele van zijn teamgenoten doen: de jongste spelertjes betrekken en aandacht geven, want die jonge spelertjes zijn wel de toekomst van Beerse Boys en zo krijg je een warme band door de vereniging heen. Elkaar zien en gezien worden is in het leven en zeker bij een vereniging heel belangrijk. Dus dank je wel Niels en maten. Ga hiermee door!

Voor zondag staat dus de topper tegen Vessem op het programma. Na de knappe winst vorige weekis Beerse Boys gestegen naar plek 4 op de ranglijst. Vessem staat daar maar 2 puntjes onder, maar als we Boyke Matz mogen geloven wordt die kloof na zondag 5 punten, want volgens Matz zal er een 3-2 zege voor de Boys op het scorebord staan na 90 minuten. Natuurlijk zullen Jannes en Niels ieder een keer scoren!!

Wij wensen ons vaandelteam, maar vooral ook de vele toeschouwers en Boyke van de Week Matz een gezellige, onvergetelijke en succesvolle middag toe, met een prachtig feestje als kers op de taart!