Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 24 september 2023: Hidde van Hoof

Boyke-Hidde-van-Hoof-24-11-23-close

Het Nederlands elftal heeft 2 mooie overwinningen geboekt, PSV en AZ hebben zich ook weten te plaatsen voor een nieuw Europees avontuur, Beerse Boys 1 heeft reeds 3 bekerwedstrijden achter de rug en de jongste voetballertjes van Beerse Boys hebben al 3 competitiewedstrijden, vele trainingen en een wederom zeer geslaagd Punter toernooi afgewerkt.

Kortom, we zijn weer helemaal ondergedompeld in het warme voetbalbadje van het seizoen 2023-2024. Zondag a.s. gaat ook weer de gewone competitie voor de dames en de senioren van start. Ons vaandelteam begint met een prachtige thuiswedstrijd tegen de amateurs van PSV. Tja en bij zo'n mooie openingswedstrijd hoort natuurlijk een kanjer van een Boyke van de Week, die samen met onze mascotte het veld mag oplopen om daarna de aftrap van dit nieuwe seizoen mag gaan verrichten.

Die kanjer hebben de leden van Boyke de Beer Club, je weet wel, de club die ook voor het heerlijke gezonde fruit zorgt op de zaterdagmorgen bij de voetbalwedstrijden van onze jongste leden, gevonden hoor. Terecht dat de eer toekomt aan een van de grootste talentjes van onze vereniging: Hidde van Hoof. Deze 8 jarige Hidde zit in groep 5 van basisschool "de Vliertuin". Ja, beste lezers, dat is geen vergissing hoor. Wat voorheen "de Beerze" was is nu dus "de Vliertuin".Tja, zo af en toe verandert er wel eens wat, gelukkig niet het prima onderwijs op onze plaatselijke basisschool en kinderopvang hoor!! Hidde en zijn vriendjes hadden liever een stoerdere naam gezien als: "het Bikkelterrein", "het Gameplein" of "het Akkaveld", maar helaas viel de keuze op "de Vliertuin".

Hidde is echt een knap, lief kereltje met de voetbaltechniek en het inzicht van papa en het knappe uiterlijk en lieve karakter van mama. Hidde is ook een naam, die uitstekend bij hem past. Van iemand met zo'n naam kun je een fraaie techniek verwachten, waarmee hij elke tegenstander vloeiend passeert. Van iemand met de naam Bas (sorry, alle Bassen) verwacht je meer een speler die het lijf aan lijf gevecht niet uit de weg gaat.Je kunt het een beetje vergelijken met de benaming van een "ei" in het Frans. In Frankrijk noemen ze dat "Un oeuf" (uitgesproken als eennuuuffff). Stel je nu eens voor dat je een kip zou zijn, wat zou je dan liever leggen: Eennuuuufff of een Ei!!

Graag stel ik Hidde verder aan jullie voor: Hidde heeft naast zijn papa en mama nog een grote broer Jippe en een schat van een broertje Binke. Hidde groeit echt op in een voetbalfamilie: Jippe speelt in JO11-1, Binke in JO8-2, mama in VR3, papa valt af en toe in bij een team, nichtje Elle in MO17-1, nichtje Neeltje in MO13-1, neef Mex in JO13-1, ome John in het 6e en ome Bas is scheidsrechter. De opa's en oma zijn de vaste supporters van Hidde. Hidde zelf speelt in JO9-1 en zijn trainers/coaches zijn Harold, Frank en Mark. Voetballen bij Beerse Boys is zijn lust en zijn leven, vooral omdat je dit samen met je vriendjes in je eigen dorp kunt doen. Nou ja eigenlijk vindt Hidde voetbal altijd en overal leuk! Zijn sterkste punt is het "versturen" van (steek)passjes, het liefst vanaf het middenveld. Bij de training is het spelen van een partijtje wel zijn favoriete onderdeel, maar nieuwe dingen leren is ook altijd leuk.

Zo wil hij dolgraag "de Akka in de lucht" leren. Een grote hobby van Hidde is het kijken naar voetbaltrucjes op TV en dan vooral van Touzani. Ik kan me voorstellen dat "de Akka" niet bij iedereen bekend is. Wel kennen de ouders van kleine kindjes het begrip "kakka", maar dat is toch heel iets anders, hoewel het doel van beide termen hetzelfde is: de "ontvanger" een poepie laten ruiken!! Met de "Akka" maak je een snelle beweging met de bal van links naar rechts om je tegenstander te misleiden. Bij een "Akka in de lucht" klem je de bal tussen de benen en wipt hem dan omhoog enmaakt dan die snelle voetbewegingen tegen de bal! Het zou leuk zijn als Hidde bij de warming-up eens vraagt of er spelers van Beerse Boys zijn, die dat even demonstreren!! Topschutter Jannes misschien, want die heeft in 3 bekerwedstrijden al 7 keer gescoord. Hidde houdt wel van veel scorende spitsen en vandaar dat zijn favoriete speler Haaland is!

Zondag dus de 1e competitiewedstrijd van Beerse Boys met een nieuwe trainer en enkele nieuwe gezichten binnen de selectie. Dit alleen zou al genoeg reden zijn om zondag a.s. om 14.30 uur langs de lijn te staan op ons prachtige sportpark "de Klep". En of dit niet genoeg is, verschijnt daar ook nog eens Hidde als Boyke van de Week en wordt er gespeeld tegen de amateurs van PSV. Kortom, dit alles wil je toch niet missen. Hidde verwacht dat Beerse Boys met 3-2 gaat winnen. Lukt het topper Jannes weer om te scoren of misschien de grote favoriet van Hidde: Niels van Heerbeek. Hoe dan ook belooft het heel spannend te worden.

Zeer de moeite waard om ook de bijgevoegde foto van Hidde eens goed te bekijken: Hidde is een echte Ajaxsupporter en dan nu winnen van PSV zou dubbel feest zijn! Ook zie je op de foto dat Hidde droomt van een mooie voetballoopbaan bij Ajax, een Italiaanse club of gewoon bij het eigen Beerse Boys, samen met zijn talentvolle vriendjes en broertjes. Wat werkelijkheid is, is het heerlijke Italiaanse ijs en pizza, waar Hidde zo van kan smullen. Laat we hopen dat het ook zondag genieten wordt op en rondom het veld. Dus ik hoop heel Beers daar zondag te mogen zien en wens iedereen, maar in het bijzonder Boyke van de Week Hidde, een onvergetelijke middag toe!