Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 24 maart 2024: Raf Wissink

b2ap3_large_Raf-Wissin_20240319-225120_1

Ons Boyke van de Week van 2 weken geleden, Lux, had een zeer positieve uitstraling op de spelers van Beerse Boys. Zo zeer zelfs dat ze toen in die wedstrijd niet alleen wonnen, maar ook nog eens de periodetitel in de wacht sleepten. Supporters zeiden dat dit kwam door de mooie Beerse Boys outfit van Lux. Als dat inderdaad zo is, dan kan het zondag in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven ook alleen maar goed aflopen, want ons Boyke van deze Week, Raf Wissink heeft speciaal voor de foto niet alleen een prachtig trainingsjack van Beerse Boys aangetrokken, maar zelfs de moeite genomen om de enige echte Beerse Boys voetbal uit zijn kast te halen en die laat hij trots aan ons zien. Ook leuk dat Raf zelf het info-formulier heeft ingevuld met een pen. Natuurlijk niet zo duidelijk als getypt, maar het geeft een bijzonder tintje aan zijn antwoorden en met mijn onderwijsogen kan ik eigenlijk elk handschrift wel ontcijferen!! Tja en dat mama of papa af en toe wat aanvullen, maakt het alleen maar persoonlijker!

Ook, wederom, een prachtige foto, niet alleen vanwege zijn Beerse Boys outfit en bal, maar vooral ook vanwege zijn knappe uiterlijk: haartjes mooi in de "plooi", een ondeugend lachje op zijn snoet en een prima uitstraling. Het lijkt erop dat de mama's en papa's steeds vaardiger worden in het aanleveren van prachtige foto's of het ligt niet aan de fotograaf maar vooral aan het Boyke, dat trots in de camera kijkt. Raf is gewoon een leuk manneke, dat ook op zijn tijd lekker druk kan zijn; kortom zo, zoals een beginnende tiener moet zijn.

Je ziet aan alles dat Raf geniet van het voetbalspelletje en zelfs in de achtertuin, zo zie je op de bijgevoegde foto, staat een doel opgesteld om nog beter te worden in het maken van doelpunten. Goed dat hij al goed kan mikken, want het raam achter het doel staat toch duidelijk in de "gevarenzone". Gelukkig staat er nog een boom, die als natuurlijk muurtje waarschijnlijk al vaak zijn diensten heeft bewezen.

Ons Boyke van de Week, Raf, zit in groep 6 van de Vliertuin en heeft een jonger broertje Mats die speelt in JO8-2. Raf vindt voetballen vooral leuk omdat je samen met je vriendjes in een team speelt. Hij vindt het heerlijk om zich lekker uit te leven op het veld. Veel rennen en in de spits komen om doelpunten te maken. Vooral veel heen en weer lopen, want dan kan hij zijn energie genoeg kwijt. Op de training vindt hij het partijspelletje het leukst, want dan kun je lekker scoren. Bij de warming-up moet je langere tijd met de bal aan je voeten heen-en-weer lopen en dat is dan weer minder interessant. Wel wil Raf graag heel veel trucjes leren, zoals: de rainbow-flip, rondje om de wereld en balletje hooghouden. Tja dat laatste ken ik dan nog wel, maar die andere 2 trucjes???? Zondag gewoon even aan Raf vragen of hij die trucjes eens voor kan doen, dan weet iedereen wat ermee wordt bedoeld!

Raf is een groot fan van PSV en een echt goede voetballer vindt hij Christiano Ronaldo. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, want Ronaldo maakte al meer dan 850 doelpunten in zijn voetbal loopbaan. Dat aantal wil Raf ook wel halen, maar 850 is wel heel veel!! Nog even te gaan Raf en goed oefenen samen met je teamgenoten, want als je teamgenootjes niet goed spelen kun jij ook geen doelpunten maken. Kortom eigenlijk maakt het niet uit wie de doelpunten maakt, want je hebt je hele team nodig om te kunnen scoren, dus Raf na het scoren niet alleen je doelpunt vieren, maar doe dat samen met je teamgenoten, dan is het nog leuker!! Kijk zondag maar eens naar Jannes Mulders, Niels van Heerbeek of Lars van de Sande, de 3 voorhoedespelers van Beerse Boys 1, hoe die na het scoren een doelpunt vieren, want dat ze gaan scoren dat staat wel vast met Raf als Boyke van de Week.

Naast het voetbal verveelt Raf zich geen seconde. Eigenlijk komt hij tijd te kort als je ziet wat hij na schooltijd allemaal doet naast het voetbal: gamen, op vakantie gaan, mountainbiken in de bossen, Spotify luisteren en daarbij een eigen playlist maken, Donald Duck lezen en hutten bouwen in de bossen, samen met vrienden. Op TV of tablet kijkt hij graag Netflix b.v. de Drakenprins en Life on our Planet. Zijn favoriete You-Tube kanaal is Caylus, want die doet leuke dingen, zoals GTA-5 spelen.

Raf eet het liefst hamburgers en dan niet zomaar hamburgers, nee nee, vooral die zelfgemaakte door papa, zodat je er alles op kunt leggen wat je wilt: tomaat, augurk, kaas, ketchup en nog veel meer!!! Als hij later nog groter en sterker is, dan wil hij soldaat worden. Fijn Raf, dat geeft me nu al een veiliger gevoel!

Van Beerse Boys 1 vindt hij achterbuurman Nick de beste. Waarom? Tja omdat het de enige speler is die hij van de teamfoto kent!! Kijk dat is nog eens een eerlijk antwoord. Maar Raf, vanaf zondag ken je ze allemaal hoor en niet alleen de spelers maar ook de fantastische begeleidingsstaf. Oh ja, nog wel even vermelden dat Bas en Peter-Paul zijn trainers zijn samen met zijn coaches: Jorg, Rob en Paul. En om zijn uitstekende begeleidingsstaf compleet te maken moeten we natuurlijk ook de teammanager Moniek niet vergeten. Een stel prachtvrijwilligers die er voor zorgen dat Raf zo heerlijk kan voetballen samen met zijn vrienden. En dan mag hij zondag ook nog eens de aftrap verrichten en genieten van zijn rol als Boyke van de Week. Hij verwacht dat ons vaandelteam met 2-1 zal gaan winnen van Rood Wit V. Komen jullie Beerse Boys 1 en Raf a.s. zondag om 14.30 uur op "de Klep" aanmoedigen? Goed zo, dan zie ik jullie daar. Tot slot wensen wij Beerse Boys veel voetbalplezier en Raf een onvergetelijke middag!!