Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 22 mei 2022: Mads van Maasakkers

20220519-175923Mads-van-Maasakkers

Het seizoen nadert zijn einde en a.s. zondag is al de voorlaatste thuiswedstrijd van Beerse Boys 1. De boys moeten aantreden tegen de kampioen Marvilde.Een wedstrijd waarin ze vechten voor hun allerlaatste kans om degradatie te ontlopen. Gelukkig is er die zondag een kanjer als Boyke van de Week te bewonderen op de Klep.Kijk maar eens naar die stoere, lieve, knappe, grote en sterke kerel op de bijgevoegde foto in zijn prachtige PSV outfit en dan snap je wel dat zelfs kampioen Marvilde met schrik in de benen aan deze wedstrijd zal beginnen.

Welke van die mooie eigenschappen een erfenis van mama of papa is, laat ik graag ter beoordeling aan de lezers over!! Ook heeft ons Boyke van de Week een prachtige voornaam: Mads. Tja en dan heb ik toch meteen een klein probleempje met jullie te delen. Bij het trainen van de jongste voetballertjes, zou je eigenlijk deze naam niet moeten noemen, want dan komt er direct een reactie uit maar liefst 3 keeltjes tegelijk: "Hier ben ik!". Bijkomend probleem, als je de namen zou moeten schrijven dan krijg je: MADS, MATS en MATZ. Tja en bij het uitspreken hoor je natuurlijk het verschil niet! Hoewel de prachtige strip van DIRKJAN uit de krant anders doet vermoeden. Immers in de strip van 19 mei jl. roept een dokter de naam "Paardekoper", maar niemand reageert. In het volgende stripje lees je "Paardekooper" en direct staat er iemand op. Tja, dit kan natuurlijk niet, maar het zou het MadsMatsMatz- roep-probleem, wel direct oplossen. Zoek dit stripje maar eens op in de krant, want krantlezen is zeer leerzaam hoor en dit stripje was geweldig. Zeker ook als je weet dat "Paardekooper" de naam van een zeer eigenwijze taalkundige is!! Zo weer wat geleerd en voor de ouders heb ik ook gelijk de strip uitgelegd! De voetballertjes zouden het al wel begrepen hebben natuurlijk!

Voordeel bij de naam Mads is, dat je de naam niet kunt afkorten, want zo weet ik nog van vroeger dat de naam Peter-Paul altijd werd afgekort met PP. Gelukkig gebeurt dat nu niet meer toch???

Terug naar Boyke Mads. Hij speelt in JO9-2, is 7 jaar oud, zit in groep 4 van "de Beerze" en heeft een heel lief broertje Viggo. Viggo zit al in de trainingsgroep en mag soms bij JO7 invallen. Mads vindt voetballen zo leuk omdat zijn vriendjes ook voetballen, je kunt veel trucjes en andere dingen leren op de trainingen en… Mads kan met zijn vriendjes zelfs kampioen worden. Tja Mads, PSV is het helaas niet geworden dus… dan jullie maar!! Hoewel, kampioen worden is niet zo belangrijk hoor, als je maar met plezier op het voetbalveld staat, dat is veel belangrijker.

Het zal jullie niet verbazen maar deze sterke linkspoot, kan prima verdedigen. Volgens Mads is goed verdedigen: bal afpakken, naar voren passen of soms hard wegschieten, maar ook naar voren dribbelen en hard op doel schieten. Oh ja, dat laatste kon je papa vroeger ook goed hoor, maar dribbelen ging wat minder want vaak struikelde hij daarbij dan over de bal!!

Mads wil graag beter met rechts leren schieten, een balletje opwippen en dan hard omhoog schieten. Niet te hoog hoor Mads want dan raak je misschien een overvliegende vogel! Mads vindt bij training alles leuk en hij vindt het altijd jammer als de training afgelopen is.

Dat Mads PSV fan is hadden jullie al gezien natuurlijk. En hij vindt Cody Gakpo een geweldige speler. Naast het voetbal vindt Mads zwemmen en judo leuk. Ook bouwt hij thuis graag hutten van dekens en kussens. Zo zo Mads dan zullen papa en mama 't 's nachts koud hebben in de winter!!

Natuurlijk kijkt hij af en toe de bekende series op tv en tablet. Wat opvallend is: Mads eet het liefst Paella met mosselen. Geen wonder dat deze niet-frieteter zo'n grote, gezonde kerel is geworden! Als Mads groot is wil hij voetballer en astronaut worden. Een prima combinatie Mads, want dan kun je later de sterren van de hemel voetballen.

De beste speler bij Beerse Boys 1 noemen vindt hij moeilijk en dus roept hij de hulp in van papa: "Weet jij er eentje papa, dan schrijven we die op!" Papa weet er zelfs 2: Bram Gooskens en Daan Mulders. Verder denkt Mads dat deze 2 kanjers samen met hun ploeggenoten met 2-1 gaan winnen!

Veel plezier a.s. zondag Mads en Beerse Boys heel erg veel succes toegewenst. Geloof me, met dit Boyke van de Week is succes verzekerd!