Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 2 april 2023: Matthijs van ’t Veer

20230329-211709Matthijs-van-t-Veer-close

Zondag a.s. speelt ons vaandelteam de zeer spannende wedstrijd tegen het topteam uit Reusel. Beerse Boys blaakt na 3 overwinningen op rij van het zelfvertrouwen en zal er alles aan doen om Reusel Sport, de nr. 3 op de ranglijst, ook met een nederlaag naar huis te sturen. Waar komt dat zelfvertrouwen toch ineens vandaan, vraag je jezelf dan af. De verklaring is simpel: het vertrouwen dat het Boyke of Girl van de Week telkens uitstraalt door te voorspellen dat er een overwinning aan komt, geeft de spelers van Beerse Boys 1 ook de spirit en het vertrouwen dat ze kunnen winnen. Sterker nog, de laatste 2 thuiswedstrijden voorspelden het Boyke en de Girl, een 3-2 en 5-1 overwinning. En wat gebeurde er.. die wedstrijden werden met dezelfde cijfers gewonnen!!Toeval?? Dat kan toch bijna niet, hoewel ook topspeler Niels van Heerbeek na de wedstrijd tegen mij in een berichtje zijn verwondering uitsprak over de voorspelcapaciteiten van de gekozen spelertjes, die de aftrap hadden gedaan. "Kijk," zo meldde Niels mij, "dat je een overwinning goed voorspelt kan nog, maar dat je 2 weken op rij ook een niet vaak voorkomende uitslag helemaal goed hebt is wel heel bijzonder." Tja Niels, ik ben niet zo verbaasd hoor, want de Boykes en Girls van de Week worden met zorg gekozen en een voorwaarde is dat ze hun vertrouwen in jullie als spelers van Beerse Boys 1 opkrikken door een positieve uitslag te voorspellen.

Dit alles verklaart het vertrouwen waarmee Niels en zijn mannen elke week weer strijden voor een goed resultaat. Bovendien gun ik het de spelers van Beerse Boys 1 van harte, na een paar moeizamere jaren. Niels in het bijzonder, niet alleen omdat hij ondanks verschillende tegenslagen toch telkens weer terugkomt op het hoogste niveau, maar vooral ook omdat hij gewoon een prachtkerel is. Zo gaf hij in zijn reeds genoemde berichtje een compliment aan de organisatie en de stukjes rondom de rubriek "Boyke van de Week". Nogmaals bedankt daarvoor namens iedereen en heel attent van je.

Nu snel terug naar het Boyke van de Week van a.s. zondag, Matthijs van 't Veer. Matthijs, voorspelt tegen topploeg Reusel Sport zelfs een 4-1 overwinning. Als dit niet een extra vertrouwen-prikkel geeft, dan weet ik het niet meer. Mocht deze voorspelling uitkomen, dan trakteer ik Matthijs op een enorm groot Paasei en de spelers op een biertje na afloop!! Ik ga nu alvast wat van mijn pensioengeld apart leggen!!

Dit alles zal Beerse Boys nog meer motiveren denk ik. Wat ook inspirerend werkt is het goed bestuderen van de bijgevoegde foto van Matthijs. Wat een prachtige actiefoto! De 1e actiefoto, die ik in 3 jaar tijd bij deze rubriek mag verwelkomen. Kijk eens naar die verbeten blik van Matthijs op de bal. De tegenstanders staan er allemaal vol verbazing naar te kijken. Het mooie is dat hij uit deze actie zal scoren met rechts. Scoren is ook de grote kracht van Mathijs en dan meestal met rechts, want met links wil hij nog beter leren schieten. Dribbelen leren op de training vindt Matthijs minder leuk, maar partijtjes vindt hij juist het leukste om te doen. Dribbelen heeft hij ook niet zo nodig. Matthijs gaat altijd in een volle sprint achter de bal aan en geeft iedereen het nakijken. Dit alles is te zien op de foto van deze 8 jarige Matthijs, die in Groep 5 van "de Beerze" zit en een heel lief zusje Megan en lieve ouders als supporters heeft. Matthijs is dan ook de enige in de familie, die voetbalt. Als zondag de gehele familie naar de Klep komt, dan gaat daar misschien wel verandering in komen.

Toch wil ik nog graag even terug naar de prachtige foto van Matthijs en de opmerking van sterspeler Niels, die zijn verbazing over een goed voorspelde uitslag uitsprak. Wat dan te denken van het feit, dat Matthijs op zijn shirt de sponsornaam "Bart Wilting, uitdeuken zonder spuiten" heeft staan en dat je achter de sprintende Matthijs diezelfde sponsor in levende lijve ziet! Kan toch geen toeval zijn! Bovendien staan rechts van sponsor Bart nog 2 topvrijwilligers van Beerse Boys. Passie, inzet en strijd komen hier in deze foto allemaal samen. Prachtig toch!! Ik ga nu steeds meer geloven dat Beerse Boys zondag echt met 4-1 gaat winnen en ik dus snel een bijbaantje moet gaan zoeken.. of.. een sponsor!!!

Over Matthijs kunnen we tot slot nog vertellen dat zijn favoriete club PSV is en dat hij groot fan is van Xavi Simons. Bij Beerse Boys 1 vindt hij keeper Rob de grote man. Naast het voetbal vindt Matthijs het leuk om te gamen of te kijken naar Netflix series of naar "Kriekel" op You-Tube. Hij wil later profvoetballer worden en dan heel veel Pannenkoeken gaan eten, want daar is hij dol op. Nog leuker zou het zijn om dat voetballen en pannenkoeken eten samen met vriendjes te doen. Matthijs vindt dat ook en daarom adviseert hij iedereen om bij Beerse Boys te komen voetballen of om naar de wedstrijden te komen kijken. Zondag a.s. is een mooie gelegenheid om daarmee te beginnen. Kom je ook? Wij wensen iedereen en in het bijzonder Matthijs een gezellige middag en tegen Niels en zijn makkers zou ik zeggen: "Op naar de 4-1 winst, hoewel ik met 2-1 ook al tevreden zou zijn hoor!!!"