Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 14 mei: Jules van Pareren

20230509-220756Jules-van-Pareren-close

Deze voetbalzondag wordt voor ons Boyke van de Week Jules wel een heel bijzondere dag. In de eerste plaats omdat hij dan de aftrap mag verrichten op het hoofdveld van Beerse Boys, maar zeker ook omdat de tegenstander niemand minder is dan de amateurs van PSV. Jules mag zich dus begeven tussen de clubkleuren van "zijn" PSV.Deze zondag zal hij echter niet PSV maar Beerse Boys gaan aanmoedigen, dat staat vast. Daarbij komt dan ook nog dat het deze zondag Moederdag is, de dag waarop alle moeders extra verwend zullen worden door hun kroost. Een verwennerij, die ze meer dan verdienen. Zonder die lieve moeders zou het voetbalveld helemaal leeg zijn. Ook langs de lijn zou je niemand kunnen ontdekken. Gelukkig is dit niet het geval en hebben we deze zondag de gelegenheid om "onze" lieve moeders extra in het zonnetje te zetten. Dus mogen we zeker verwachten dat alle spelers nog eens extra hun best gaan doen.

Jules zal direct bij de aftrap laten zien hoe je een doelpunt maakt en de spitsen van Beerse Boys, waar Jules toch al fan van is, zullen dit goede voorbeeld dan mogen volgen. Jules, 7 jaar oud en leerling uit groep 4 van "de Beerze", komt uit een echt voetbalgezin: zijn grote broer Wess speelt in JO10-1, zijn lieve kleine zusje Mijs start bij de trainingsgroep, mama speelt in Dames 4 en papa is leider van JO10-1. Kortom het voetbal zit bij de familie Van Pareren in de genen. Jules vindt het voetballen bij Beerse Boys vooral leuk, omdat hij met al zijn vriendjes in JO8-1 speelt. Als je dit team aan het werk hebt gezien, dan snap je wat Jules bedoelt. Echt stuk voor stuk leuke kereltjes en het voetbaltalent druipt er vanaf. Ik durf te voorspellen dat deze kereltjes over 10 jaar allemaal in de selectie van Beerse Boys actief zullen zijn. Nu al spelen ze op een zeer hoog niveau tegen heel sterke tegenstanders. Binnenkort gaan ze in een toernooi zelfs hun krachten meten met leeftijdgenootjes van enkele topclubs uit Brabant. Ze zijn nu nog klein van gestalte, maar door het gezonde eten dat de mama's zullen voorschotelen gaan ze allemaal ongetwijfeld uitgroeien tot grote, sterke kerels.

Terug nu naar ons Boyke van de Week. Jules houdt van veel rennen en vrij lopen. Dus rennen met een doel. Graag wil hij nog beter leren hoe je iemand aan de zijlijn voorbij kunt dribbelen. Door goed te luisteren op de training en veel te kijken naar de dribbelkunsten van topspelers zal Jules dit zo onder de knie krijgen.Jules gaat met veel plezier naar de trainingen; vooral het leren vrijlopen en dan overspelen naar elkaar vindt hij geweldig om te doen. De warming-up, helaas een onmisbaar onderdeel bij een training of wedstrijd, is niet zijn favoriete bezigheid.

Naast PSV is PSG uit Parijs zijn favoriete club. Die conclusie kunnen jullie na het zien van die prachtige foto hieronder natuurlijk ook wel trekken. Op die foto wijzen zijn vingers omhoog naar zijn favoriete speler: Neymar. Messi komt dan zelfs even op de 2e plaats. Jules is dol op Neymar, omdat die na het scoren van een doelpunt zo'n coole dansjes doet. Misschien wil Jules dit dansje wel voordoen als hij zondag na de aftrap de PSV doelman gaat passeren!! Een reden temeer om zondag a.s. naar de Klep te komen kijken. Verder is het een zeer belangrijke wedstrijd voor Beerse Boys en bij winst kunnen ze zelfs naar boven kijken op de ranglijst. Een 5e of 6e plek zou een geweldige prestatie zijn!

Zelfs in de uren dat Jules niet voetbalt, kijkt hij naar filmpjes over voetballers op tv of tablet. En…Jules heeft zelfs een eigen vlog-kanaal. Als je naar die prachtige foto van Jules kijkt dan snap je wel dat hij veel volgers heeft. Wat een goedlachs knap kereltje, met een prachtig brilletje, dat hem nog knapper maakt. Uit ervaring weet ik dat jongens met een brilletje, sowieso al erg knap zijn!!!

Als Jules groot is, wil hij graag uitvinder worden. Misschien wel uitvinder van de lekkerste Pizza, zijn lievelingseten. Graag wil hij zijn trainers/coaches, Harold, Mark, Richard, Bart, Jasper en al die andere vrijwilligers bedanken, want mede door hun inzet speelt hij in zo'n fantastisch leuk, talentvol team en kan hij elke week weer meerdere keren genieten van deze gezonde hobby. Jules voorspelt een 3-0 overwinning voor Beerse Boys! Veel plezier Jules a.s. zondag en… alle moeders een dikke kus!!!