Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 12 maart: Joep Schilders

20230308-215918joep-schilders-close

Hoewel ik op dit moment omringd ben door een mooi winters landschap en je meer leeft in de sferen van schaatsen of skiën, zal toch de knop om moeten naar het voetbal. En eigenlijk doe ik dat met veel plezier, want ik staar op dit moment naar het stoere en prachtige koppie van ons Boyke van de Week voor a.s. zondag. Dan gaat ons vaandelteam het opnemen tegen het sterke team uit Oerle: RKVVO.

De wedstrijden tegen RKVVO zijn altijd een garantie voor een mooie strijd om de overwinning. Boyke Joep Schilders mag hier bij aanwezig zijn en hopelijk komt zijn voorspelling, een 3-2 overwinning voor de Boys, uit, want dan zou Beerse Boys weer kunnen aansluiten bij de middenmoot. Bij verlies zou het degradatiespook in beeld komen. En dat spook willen we niet zien. Nee, dan kijken we liever naar die prachtige foto van Joep, die stralend met zijn duimpje omhoog tegen ons wil zeggen: "Maak je geen zorgen, het komt allemaal goed!"

Prachtig, dat je zo met je duim zonder iets te zeggen die boodschap kunt overbrengen. Trouwens met je andere vingers kun je ook veel vertellen; met je kleine pink kun je namelijk liefde uitstralen:hoe vaak zie je niet 2 verliefde mensen "pinkje-pinkje" lopen. En dan je ringvinger; het woord zegt het al, de vinger met daaraan een ring, die eeuwige trouw uitstraalt. Hoewel eeuwig wel een rekbaar begrip is, want voor sommigen is eeuwig nog geen jaar en voor een ander meer dan 70 jaar. En dan hebben we nog de wijsvinger, niet bedoeld om iemand na te wijzen maar vooral om ermee een beweging naar je pols te maken, zodat je wilt zeggen: "Kom maar naar ons toe, want jij hoort er ook bij!". En tot slot hebben we de middelvinger. Daarmee wordt helaas te vaak een verkeerde boodschap afgegeven door zowel jong als oud, maar laten we afspreken dat we die middelvinger voortaan alleen gebruiken om een vuiltje uit je neus of je oor te halen. Dat voorkomt veel ruzie en in het voetbal gele kaarten!!

Terug naar ons Boyke van de Week, Joep. Joep is 8 jaar oud en zit in groep 4 van "de Beerze". Joep vindt het gezellig om met vriendjes op de Klep achter een bal aan te rennen en dan vooral in wedstrijdverband. Joep kan erg goed verdedigen. Op de trainingen wil hij graag nog beter leren dribbelen. Partijtjes spelen tijdens de training vindt hij heel leuk, maar trucjes oefenen is niet zijn favoriete onderdeel. Toch is dit wel belangrijk Joep, want uit ervaring weet ik dat papa Stijn vroeger ook niet zo veel trucjes oefende. Toen hij tijdens de wedstrijd het trucje van de dubbele schaar wilde doen, raakten zijn lange beentjes in de war en kwam de wedstrijd 5 minuten stil te liggen. In die tijd hebben we met 2 personen die beentjes weer uit elkaar kunnen vouwen. Dus Joep toch ook de trucjes tijdens de training goed blijven oefenen, dan hoeft een wedstrijd niet onderbroken te worden na een mislukt trucje!!

Joep speelt samen met nichtje Juul in J09-3 en neefje Vic speelt in J012-2. Daarbij komt dat papa Stijn en ome Ruud de trainingen verzorgen en op zaterdag hun leiders zijn. Kortom een duimpje omhoog voor deze kanjers van vrijwilligers. Wie dat duimpje ook zeker verdient is Boyke de Beer Club. Peter Paul met zijn dames zijn zeer actief en zo hadden ze ook afgelopen zaterdag weer voor heerlijk vers fruit gezorgd. Na goedkeuring van de aanwezigen mocht ik een foto van hun prachtige kraampje maken en die foto wil ik graag met jullie delen. Iedereen kon deze gezonde actie enorm waarderen. Ook de tegenstanders, die van het fruit mochten proeven, waren vol lof en daarbij vergaten ze soms ook niet om een kleine donatie te doen. Al voor 25 euro per jaar kun jij ook vaste donateur van Boyke de Beer Club worden. Informeer maar eens bij de Klep of bij Peter Paul van Maasakkers. Een week na complimentendag wilde ik toch graag dit dikke compliment nog overbrengen. 

En als je goed naar de foto kijkt, zie je links het prachtige shirt dat Joep a.s. zondag als Boyke van de Week mag dragen. Joep is echt fan van PSV en natuurlijk ook van Beerse Boys. Zijn grote idool is Mbappé. Deze speler van PSG is super snel en scoort veel. Joep heeft ook bij Beerse Boys een idool en wel de zeer ervaren Pepijn van Spreuwel. Pepijn zet zich altijd voor 200% in, je kunt altijd een beroep op hem doen en zijn vloeiende spel zorgt ervoor dat er nergens een "verstopping" op het veld ontstaat. Ook zorgt hij voor de juiste verbindingen tussen aanval en verdediging. Pepijn neemt zo nodig de leiding in handen en zorgt er vaak voor dat niet wij maar de tegenstander een poepie ruikt. Elk gaatje in de verdediging repareert hij snel en vakkundig!!

Ik zou bijna vergeten te vermelden, dat Joep naast het voetbal graag met zijn vriendjes speelt EN met Mack, zijn hond. Op TV of tablet kijkt hij graag "Freeks wilde wereld" en zijn favoriete You Tube kanaal is Enzo Knol. Na het eten van veel wraps met kip en pasta zal hij snel zo groot zijn als papa en dan wil hij bioloog worden. Voor hij zijn Biologie-activiteiten in praktijk gaat brengen gaat Joep eerst in zijn prachtige shirt genieten van zijn uitverkiezing als Boyke van de Week. Wij wensen Joep en alle toeschouwers een onvergetelijke middag toe!