Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 10 maart 2024: Lux van Roovert

Lux-van-Roovert-kop

Na enkele mooie overwinningen is ons vaandelteam gestegen naar de 2e plaats op de ranglijst. Het gat met de koploper SBC is 7 punten met daarbij de aantekening dat SBC nog een wedstrijd moet inhalen. Een kampioenschap lijkt dan ook een onmogelijke opgave, maar….. je weet maar nooit. De eerste doelstelling is dan ook om de uitstekende 2e plaats vast te houden tegen het sterke DBS uit Eindhoven. Deze 2e plaats is een groot compliment aan het team, maar zeker ook aan het adres van trainer Ben Hoek, die onlangs zijn contract met maar liefst 3 jaar heeft verlengd. Daarbij heeft Ben de toezegging gedaan, dat hij ook zal proberen om de aanstormende jeugd nog naar een hoger plan te stuwen.

Deze wedstrijd verdient een passend Boyke van de Week en die kunnen we nu met trots aan jullie voorstellen: Lux van Roovert. Ook deze week is het zeer de moeite waard om de bijgevoegde foto van Lux eens goed te bestuderen. Wat een prachtig kereltje zie je daar, gestoken in het mooie Beerse Boys tenue, een vrolijke lach op zijn knappe koppie en een verblindende uitstraling. Dat laatste is, waarom hij zo prima bij deze wedstrijd past. Immers Beerse Boys verbindt de Beerzenaren met elkaar en op het veld gaan bij elk team de spelers voor elkaar door het vuur. Bij Beerse Boys 1 is dat zeer zeker ook het geval. De tegenstander DBS doet daar niet voor onder, wat terug te vinden is in hun clubnaam: Door Broederschap Sterk (DBS). Kortom dit is een wedstrijd die je niet wilt missen en dat Lux de aftrap mag verrichten is een reden temeer om allemaal naar de Klep te komen a.s. zondag om 14.30 uur.

Voordat we Lux nader aan jullie voorstellen, wil ik toch nog even stilstaan bij zijn foto. Heel duidelijk is te lezen, dat Bart Wilting, uitdeuken zonder spuiten, de sponsor van Lux zijn team is. Mooi dat we voor deze fanatieke jeugdtrainer Bart wat reclame kunnen maken, hoewel we eigenlijk eerder de witlof, de wortel of een andere groenteafbeelding van het gezonde bedrijf van zijn opa Adrie Oppers op zijn shirt hadden verwacht!! Of het de groente van opa Adrie zijn of de enorme werklust van opa Toon, feit is wel dat Lux als een grote energiecentrale over het veld "raast". Wat een vechtlust en inzet heeft Lux. Overal op het veld is hij te vinden en je krijgt hem moeilijk van de bal af. Hij is voor geen enkele tegenstander bang en gaat vol het duel aan ook al is de tegenstander 2 kopjes groter. Hij is heel leergierig en daarom speelt hij zo graag voetbal bij Beerse Boys. Lux staat ook graag in het doel en schieten kan hij prima. Het zal jullie natuurlijk ook niet verbazen, dat hij partijtjes het leukste trainingsonderdeel vindt. Dan kan hij zich heerlijk uitleven en blijven gaan als een diesel. Dat laatste is ook een erfenisje van papa en mama denk ik. Tja aan een appelboom, groeien immers geen peren!! Of anders gezegd: "de appel valt niet ver van de boom".

Ons Boyke van de Week, Lux, is 8 jaar oud en zit in groep 5 van basisschool "de Vliertuin". Hij heeft een lieve, grote zus Viv. Lux vindt de dribbeloefeningen op de training minder leuk en hij wil heel graag de "Tip top" nog beter leren. Het trucje dat oud voetballer Zidane heel goed beheerste.

Lux groeit op in een echte voetbalfamilie: papa Mark speelt in het 6e, mama Loes speelt bij Vrouwen 30+ en ook zijn neefjes Mike de Laat (JO10-2), Fedde Broks (JO8-1 en Sep Broks (JO7-2), zijn wekelijks enkele malen op het voetbalveld te vinden! De favoriete clubs van Lux zijn PSV en Bayern München. Bakayoko van PSV vindt hij de beste voetballer omdat hij snel is en heel goede "schuinbewegingen" (zoals Lux dat verwoordt!) kan maken.

Naast het voetbal vindt Lux het leuk om met papa stratego te doen. Op TV of tablet kijkt hij graag naar een leuke film of een partij voetbal. Hij heeft geen favoriet You Tube kanaal. Het liefst eet Lux pizza en als hij later groot is, wil hij profvoetballer worden! Zijn coaches bij JO9-1 zijn Mark, Frank en Harold. Bij Beerse Boys 1 vindt hij Jannes Mulders en Sjoerd van Beers, de beste spelers. Sjoerd zorgt ervoor dat de tegenpartij geen kans krijgt om doelpunten te maken en topschutter Jannes Mulders is echt een doelpunten machine. Afgelopen week scoorde hij maar liefst 3 keer. Een hattrick noemt men dat als je 3 keer scoort in een wedstrijd. Jannes maakte zelfs een echte hattrick, want zo noemen ze dat als je 3 keer achter elkaar scoort. Of was het een super hattrick, want hij scoorde 3 keer achter elkaar in 1 helft!!! Na de wedstrijd werd Jannes zelfs gehuldigd, omdat hij maar liefst honderd doelpunten voor Beerse Boys 1 heeft gemaakt nu. Dit seizoen staat zijn totaal al op 32 doelpunten (21 x in de competitie, 7x in de beker en 4x in vriendschappelijke wedstrijden). Echt een waanzinnig hoog aantal en omdat Jannes tevens het idool van ons Boyke van de Week Lux is, hoop ik dat er bij dit artikel ook een foto van Jannes geplaatst kan worden,

zodat vanaf nu iedereen weet wie Jannes is. Beter is het natuurlijk als je a.s. zondag zelf komt kijken en wie weet scoort Jannes dan wel 4 keer, want Lux denkt dat Beerse Boys met 4-2 gaat winnen. Laten we hopen dat hij gelijk krijgt. We feliciteren in ieder geval topschutter Jannes en wensen hem en zijn maten heel veel succes en Lux wensen wij uiteraard een onvergetelijke middag toe. Jullie komen toch ook kijken!!!!