Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week: Tyge Fonken

20221117-182725Tyge-Fonken-2022

Deze keer hebben we het genoegen om jullie voor te stellen aan een Boyke van de Week dat voortaan de geschiedenis in zal gaan als het Boyke met de 5 P's . Daarmee doelen we niet op zijn prima, positieve, prachtige populaire passeertrucs. Nee we bedoelen dan de 5 dingen die Tyge het liefst eet: Pannenkoeken, Pizza, Patat, Poffertjes en Pitabroodjes. Hierdoor is het ook direct duidelijk waarom Tyge juist gekozen heeft voor de mooie bijgevoegde foto!

Dit Boyke met de 5 P's mag a.s. zondag 20 november op de Klep na de aftrap zijn beste passeertruc laten zien en daarmee het goede voorbeeld geven aan de schutters van Beerse Boys 1, zodat deze wedstrijd tegen Wilhelmina Boys uit Best in een overwinning zal eindigen. Tyge is daar al van overtuigd, want hij voorspelt een 3-1 overwinning voor ons vaandelteam.

Tyge is 8 jaar, zit in groep 4 van basisschool de Beerze en is helemaal gek van voetbal. Echt alles draait bij hem om dit heerlijke spelletje. Heerlijk voetballen met je vriendjes; een leukere vrijetijdsbesteding bestaat er voor Tyge niet. Daarbij komt ook nog, dat hij het gras zo fijn vindt. Of Tyge kunstgras of het echte geurige gras bedoelt, dat heeft hij ons niet verklapt. Daar kunnen we alleen maar naar gissen!!

Over zijn spel heeft Tyge een duidelijk oordeel; hij is erg goed in het maken van doelpunten, een echte combi van Messi en Ronaldo. Voor het maken van zijn doelpunten is de hulp van zijn teamgenootjes onmisbaar en daarom is hij blij dat zijn overspeelpass en die van zijn teamgenoten zo goed is. Wel wil hij graag beter leren verdedigen. Een aanvaller en topschutter moet immers ook mee verdedigen. Geen wonder dat Tyge Luuk van Heerbeek van J09-3, zo'n goede voetballer vindt, want die Luuk kan echt heel goed verdedigen.

Het leukste onderdeel van de training vindt Tyge het spelen van een partijtje, het rennen met de bal, maar vooral het aanleren van allerlei trucjes. Iemand "uitkappen" is zijn favoriete trucje, maar ook de "schaar" gebruikt hij graag. We bedoelen dan natuurlijk niet zo'n knipding om je haartjes mooi in model te brengen, maar de beweging met je been en voet om een tegenstander voorbij te dribbelen natuurlijk! Het minst leuke onderdeel van de training kan Tyge direct noemen; dribbelen met de bal. Tja, dat snappen we wel Tyge, want je bent daar al heel goed in, dus het liefst leer je op de training iets wat je nog niet zo goed kunt. Beter die kostbare tijd dan besteden aan verdedigen, zo zal Tyge denken.

Tyge maakt deel uit van een echte voetbalfamilie. Zijn grote broer speelt in J015-1, Ome Bas is de kleine, grote ster van Beerse Boys 3 en neefje Xavi is actief in JO9-2. Tyge is een enorme fan van die mooie club uit Amsterdam: Ajax. Bij zijn favoriete spelers noemt hij vreemd genoeg niemand van Ajax, maar grappig was wel om te horen waarom hij Messi – fan is. Deze topper vindt hij zo goed omdat hij klein is, een heel grappig baardje heeft en in tien seconden bij de middenstip staat na het scoren! Ronaldo is zijn andere idool, omdat hij zo prachtig kan juichen na het scoren. Hij roept dan volgens Tyge iets van ZJUUUU en spreidt daarbij zijn armen en benen en draait een half rondje. Zo juicht Tyge zelf ook wel eens na het scoren.

Naast het voetbal houdt Tyge van buiten spelen, naar iets leuks op de tablet kijken, Fifaspel spelen op zijn Play Station en het spelen van zijn favoriete spelletje "1000 bommen en granaten". Hoe dit spel werkt, kan ik helaas niet uit ervaring vertellen. Daarvoor moet je echt bij Tyge zelf zijn. Op TV of tablet zoekt Tyge allerlei filmpjes op YouTube. Uiteraard volgt hij nu ook het Sinterklaasjournaal, Stumble Guys en Go dog Go. Later als Tyge groot is, dan wil hij keeper worden bij het Franse topteam PSG.

De beste speler van Beerse Boys 1 kan Tyge pas zondag na de wedstrijd noemen. Doordat er na de herfstvakantie weer een nieuwe competitie-indeling is geweest en soms ook een kleine wisseling in de teamsamenstellingen, kan Tyge veel coaches bedanken: bij J09-3 waren dat Stijn en Ruud Schilders. Nu bij JO9-2 zijn dat Michel Aarts en Job Denissen. Ook trainers heeft hij een heleboel, omdat hij vaak samen traint met andere teams. Je ziet hoeveel fantastische vrijwilligers je als vereniging nodig hebt. We mogen die dankbaar zijn. En…. nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk altijd nog van harte welkom!!

We wensen Tyge a.s. zondag heel veel plezier als Boyke van de week en laten we hopen dat zijn voorspelling, die we al eerder genoemd hebben, 3-1 winst voor onze Boys, uitkomt!!