Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week: Mike van Elderen

Mike-van-Elderen

Op 9 februari gooide storm Ciara roet in het eten en ging de derby tegen Oirschot Vooruit niet door. Pech voor Boyke van de Week Mike van Elderen uit het team JO8-1. Maar komende zondag zal de wedstrijd dan (hopelijk) toch door gaan en is Mike weer Boyke van de Week.

Mike mag dus a.s. zondag 1 maart de aftrap doen van de derby tussen Beerse Boys en Oirschot Vooruit. Het lijkt een gewoonte te zijn dat het stormt in het weekend en wordt het ook nu weer een stormachtige zondag, zowel letterlijk als figuurlijk. Laten we hopen dat Mike, de spelers en alle toeschouwers met beide benen op de grond blijven staan, zodat we een sportieve voetbalmiddag tegemoet kunnen zien, ook al zijn de belangen groot.

Mike heeft er alle vertrouwen in, gezien het duimpje omhoog op de foto waarop hij te zien is in het PSV shirt. Zo hoort het Mike, je bent en blijft supporter, ook al zit het even tegen. Misschien krijgt Mike als Boyke van de Week wel gezelschap van de 2 kinderen van onze aardige burgermeester, Judith Keijzers, die heeft toegezegd om samen met haar man en kinderen a.s. zondag naar de Klep te komen. Ook zij wil dit duel natuurlijk niet missen. Ze hoopt op een gelijkspel, maar dat snappen we wel. Mike niet, die hoopt en verwacht dat de Boys met 2-1 gaan winnen.

Mike is 7 jaar, zit in groep 4 van "de Beerze" en heeft 2 lieve zusjes Imke en Silke. In de familie voetbalt verder niemand bij Beerse Boys helaas, maar papa Jeroen is wel zijn trainer/coach (samen met Huub Vogels en Martijn Schellekens). Mike vindt voetballen bij de Boys leuk omdat je dat met je klasgenoten doet en je kunt zelfs 2 keer trainen als je dat wilt.

Op een donderdag heb ik zelf gezien met hoeveel beleving die kleintjes aan het trainen zijn onder de bezielende leiding van Jasper van Hoof. In zijn enthousiasme sleept hij de andere trainers en de spelertjes mee naar spelvreugde op hoog niveau. Partijtjes tegen elkaar vindt Mike prachtig maar eigenlijk vindt hij alle trainingsoefeningen leuk. Zo zie ik deze donderdagavond het plezier en de inzet er vanaf spatten als ze van Jasper speciale looptraining krijgen, waarbij je op je voorvoeten al verend over stokjes moet springen. Daarbij moet je je armen ook mee bewegen, want zo zegt Jasper tegen de jongens: "Hoe sneller je armen bewegen, hoe hoger je loopsnelheid wordt! " Je moet bij die oefening ook nog naar Jasper kijken i.p.v. naar die knappe moeders langs de lijn!! Dit alles gaat in een razend tempo, maar het allerbelangrijkste: Ze genieten allemaal met volle teugen en ze steken er veel van op. Complimenten voor Jasper en de tientallen assistenten!

Mike vindt keepen en aanvallen leuk. Hij wordt later dus een aanvallende keeper, die in zijn vrije tijd graag buiten speelt, muziek luistert en naar het programma "Dolfje Weerwolfje" kijkt. Geen wonder dat hij een enorme fan is van Lars Unnerstall, sinds kort de 1e doelman van zijn favoriete club PSV omdat de vorige keeper niet "Zoet" genoeg was! Misschien kan Mike later als keeper van Beerse Boys 1, aan het eind van een wedstrijd mee naar voren gaan om de beslissende 2-1 binnen te koppen!!

Bij Beerse Boys is keeper Rob Wilborts zijn grote voorbeeld en ook is hij helemaal weg van aanvaller Niels van Heerbeek. Leuk dat Niels weer terug is, want we hebben hem gemist en wie weet zorgt deze Niels er wel voor (samen met zijn teamgenoten) dat de wens van Mike uitkomt en dat de Boys na een storm van aanvallen met 2-1 van Oirschot Vooruit zullen winnen in een sportieve wedstrijd.

Het belooft a.s. zondag hoe dan ook een onvergetelijke zondag te worden, die je zeker niet mag missen. Dus… zorg dat je erbij bent om de spelers, het gezin van onze burgemeester, maar vooral ook Mike, als Boyke van de Week, te komen aanmoedigen. Moge de Beste (Beerse Boys natuurlijk!) winnen!!!