Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week: Jippe van Hoof

Jippe-van-Hoof

Beerse Boys 1 krijgt a.s. zondag 31 oktober koploper en buurman Oirschot Vooruit 1 op bezoek. Een echte Derbytopper dus en daar hoort natuurlijk een passend Boyke van de Week bij: Jippe van Hoof. Inderdaad een echte Van Hoof. Tja en voetballers met die achternaam zijn niet weg te denken binnen onze vereniging. Allemaal talentvolle spelers, die duidelijk zichtbaar (en soms ook hoorbaar!!) aanwezig waren en zijn zowel binnen als buiten het veld!!

Jippe is 8 jaar en heeft 2 broertjes: Hidde en Binke. Hij zit in groep 5 van basisschool de Beerze en Beerse Boys vindt hij fantastisch omdat je altijd kunt voetballen ook als er geen wedstrijd of training is. Dan is er tijd om samen met papa Jasper extra trucjes te leren! De sterkste punten van Jippe zijn aanvallen en schieten en… hij kent zeer veel schijnbewegingen. Een tegenstander passeren is daarom niet zo'n groot probleem voor hem. Wel wil hij nog veel sneller worden en vooral leren om beter met links te gaan schieten. Op de trainingen vindt Jippe alles leuk, maar vooral de loopladder en de partijtjes hebben zijn voorkeur.

Ook lijkt het erop dat zijn gehele familie voetbalt: Papa Jasper is jeugdcoördinator en een van zijn trainers, die af en toe ook zelf nog in een team meevoetbalt. Mama Wendy voetbalt in Dames 3 en broertje Hidde in JO8-3 en zelfs kleine broertje Binke zit al op de trainingsgroep. Ook zijn neefje Mex en nichtjes Elle en Neeltje voetballen, net als Ome John, Ome Bas, Tante Amy en Tante Sharon. En opa komt natuurlijk heel vaak aanmoedigen!!

In Nederland is PSV zijn favoriete club. Maar hij kan ook erg genieten van Bayern München en Barcelona. Tja en als we zijn foto bekijken dan hoort daar nog een andere Europese topclub bij, zo te zien! Zijn grote voorbeeld bij de profvoetballers is Frenkie de Jong omdat die en ik citeer Jippe: "Zo goed op en neer gaat!"

Op TV/ tablet kijkt Jippe erg graag naar de trucjes van Touzani en op YouTube zoekt hij dan ook al zijn filmpjes!! Jippe is dol op spaghetti en zijn grote droom is om ooit profvoetballer te worden. En…. met zo'n mooie achternaam en een stel geweldige trainers en begeleiders nu (papa Jasper, Bart Wilting, Richard van Loon en Rob van Kollenburg) gaat hem dat misschien nog wel lukken ook. Er zijn zelfs al scouts van enkele profclubs op de Klep voor hem gesignaleerd!!

Bij Beerse Boys 1 vindt hij Daan Mulders de beste voetballer!! Tja Daan dat gaat je enkele snoepzakjes kosten en een paar extra lieve woordjes op de wedstrijdbal natuurlijk!!

Zondag dus allemaal naar de Klep komen, want Jippe zal nog voor de wedstrijd de doelman van Oirschot Vooruit met een paar prachtige schijnbewegingen passeren. Hij verwacht dat de broers Daan en Jannes zijn voorbeeld gaan volgen. Oké, Oirschot Vooruit scoort volgens Jippe ook 1 keer, maar dat zou wel betekenen dat de Boys met 2-1 winnen. Dat zou het voetbalfeest a.s. zondag helemaal compleet maken!! Jippe erg veel plezier en Beerse Boys veel succes!!