Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week (Girl van de Week!!): Juul Schilders

20221102-181215Juul-Schilders-6-nov-2022-2

Op zondag 6 november a.s. gaat een grote wens van veel lezers in vervulling; een meisje in de rubriek "Boyke van de Week". Juul is immers a.s. zondag het 2e meisje dat de aftrap mag verrichten op sportpark "de Klep" in de thuiswedstrijd van Beerse Boys 1 tegen Dommelen 1.

Een geweldige keuze, want Juul is een zeer vrolijke, spontane, goedlachse en sportieve meid. Ik zou zeggen, kijk maar eens naar de bijgevoegde foto en je weet precies wat ik bedoel. Daarbij komt nog dat Juul een achternaam heeft die bij mij direct een warm gevoel in mijn hart oproept. In mijn woonplaatsen Oostelbeers, Haghorst, Diessen en Middelbeers heb ik veelvuldig het genoegen gehad om een "Schilders" te ontmoeten, wat telkens weer garant stond voor een vrolijk gesprek, een helpende hand, een troostend woord of oprechte belangstelling. Het zal wel door de genen bepaald zijn, maar ik ken heel veel personen met de achternaam Schilders en ze voldoen allemaal aan de omschrijvingen die ik hiervoor genoemd heb. Het blijkt ook allemaal (soms wat verder weg!!) familie van elkaar te zijn. Ik denk niet dat er een lezer of lezeres van deze rubriek is, die niet iemand met de achternaam Schilders kent en zeer positieve ervaringen met hen gehad heeft en misschien nog heeft. Ik zelf ken er in ieder geval wel meer dan 50!!!

Genoeg veertjes in de Schildersbipskes gestopt nu en dus wordt het tijd om Boyke van de Week (of moeten we nu zeggen Girl van de Week) Juul Schilders eens nader aan jullie voor te stellen: Juul is 9 jaar oud, zit in groep 6 van "de Beerze" en heeft een broer Vic.Juul vindt voetballen bij Beerse Boys vooral leuk vanwege de gezellige trainingen. Hoewel ze goed kan dribbelen wil ze nog meer techniek aanleren en vooral beter leren schieten, met zowel haar rechter als haar linker been. Lijnvoetbal bij de training vindt ze ietsje minder leuk, maar ja Juul, dat is wel leerzaam en alles hoeft ook niet leuk te zijn toch!! Overigens is het wel een mooi compliment aan de trainers, die als vrijwilligers blijkbaar werk verrichten wat erg gewaardeerd wordt. Dat alleen zou al een mooie reden zijn om vrijwilliger te worden.

Juul is niet de enige in de familie die voetbalt, want broer Vic speelt in JO12-2 en neefje Joep zit zelfs in het team bij Juul. En hun trainers/leiders zijn papa Ruud en ome Stijn. Kortom een complete familiereünie op het voetbalveld en dat een paar keer per week!

Juul heeft 2 favoriete voetbalclubs: PSV (dat hadden jullie na het zien van de foto al wel gedacht natuurlijk!!) en Barcelona. In haar team is Juul een echte aanvaller/aanvalster en daarom is het niet zo vreemd dat ze de topaanvaller Ronaldo en het aanstormende supertalent Xavi Simons van PSV als haar grote voorbeelden ziet.

Naast het voetbal vindt Juul haken en tekenen leuk. Op tv of de tablet kijkt ze graag naar Vlogmania en "Wie is de Mol". Haar favoriete YouTube kanaal is Enzo Knol. Juul eet het liefst pasta pesto. Tja dat is weer eens wat anders dan frietjes!! Juul wil later profvoetbalster worden.

Helaas kan Juul de beste voetballer van Beerse Boys niet noemen, omdat ze niemand van het team kent. Maar.. daar gaat zondag verandering in komen Juul. Toch jammer dat we dit niet alleen van Juul hoorden in deze rubriek. Misschien is het een idee, dat de spelers van de selectie zo af en toe als vrijwilliger komen assisteren bij de trainingen van de kleine voetballertjes, zodat ze elkaar leren kennen. Dat zou een echte win-win situatie zijn. Beerse Boys nog meer vrijwilligers en de jonge voetballertjes die op zondag hun 'trainers' gaan aanmoedigen!!

Ook Juul heeft gelezen dat Beerse Boys 1 in de overwinningsroes zit en daarom voorspelt ze een 3-1 overwinning op Dommelen. Laten we zondag gaan kijken of die voorspelling uitkomt. In ieder geval wensen we Juul een onvergetelijke dag toe!!