Skip to main content



Nieuws



Boyke van de Week: Daan Wilting

Daan-Wilting

In de belangrijke thuiswedstrijd van a.s. zondag tegen Marvilde 1 zal de 6 jarige Daan Wilting op de bank bij Beerse Boys 1 mogen plaatsnemen.

Daan zit in groep 3 van basisschool de Beerze en heeft een lief zusje Evi. Papa Bart speelt in het 10e elftal van Beerse Boys, dat goed op weg is om het kampioenschap binnen te halen in die klasse. Voor het 1e elftal van Beerse Boys is de doelstelling juist het tegenovergestelde: proberen om in de 2e klasse te blijven. Een overwinning op Marvilde zou zeer welkom zijn.

De laatste 2 wedstrijden van het 1e elftal, tegen prima tegenstanders, waren zeer hoopvol. Tja en dan helpt het ook nog eens als Daan erbij is als Boyke van de Week. Immers als je goed naar de foto van Daan kijkt dan zie een echt "winnaarskoppie"! Zo'n vechtersbaasje op het veld dat nooit opgeeft en dat ook nog eens goed kan dribbelen en vaak scoort. Kortom precies het extra "zetje" dat de Boys van het 1e nodig hebben.

Daan is bij de Beerse Boys omdat het er gezellig is, maar vooral ook omdat hij "er veel kan leren" zoals hij zo mooi zegt. Je kunt inderdaad bij deze prachtige vereniging veel leren, niet alleen voetballen, maar ook om op een gezellige manier met elkaar om te gaan en plezier te maken. Vooral dat laatste is erg belangrijk. Daarom ook zijn we zo blij dat er bij de jeugd zoveel actieve vrijwilligers (trainers en leiders) zijn, die elke week weer, sommigen meerdere keren per week, voor de jeugd klaar staan. Zo krijgt Daan "les" van o.a. Jasper, Rob, Ronnie, Richard en papa Bart. Geweldig toch! Namens Daan, dank je wel allemaal voor jullie inzet.

Maar… zoals je in de oproep op de Beerse Boys site kunt lezen, zoeken we nog steeds vrijwilligers. Dus.. meld je aan zou ik zeggen. We zullen je met open armen verwelkomen!

Terug naar ons Boyke van de Week: Daan. Wat hij graag zou willen leren: heel veel trucjes, zodat hij nog vaker een tegenstander kan uitspelen. Jannes Mulders en Dennis Schapendonk kunnen jou er vast wel enkele leren hoor!!

Het leuke bij voetbal vindt Daan de wedstrijdjes; het moet immers wel ergens om gaan, volgens Daan. Als rasechte aanvaller vindt hij verdedigen niet zo leuk, maar ja Daan, aanvallen doe je met het hele team, maar verdedigen ook! Wel opvallend dat Daan dit zegt, want papa Bart had er vroeger ook een hekel aan, dus de appel valt niet zover van de boom!

Wat Daan ook van zijn papa heeft, zo weet ik uit ervaring, is de vechtersmentaliteit, niet opgeven en altijd doorgaan. Je tanden erin zetten, zeg maar. Tja en dat kostte papa Bart in een wedstrijd echt 2 tandjes, zo weet ik me nog te herinneren. Gelukkig hebben we toen de tandjes in warme melk, samen met papa Bart, meegenomen naar de tandarts en die heeft ze keurig terug kunnen zetten. Net als een paar weken geleden bij een speler van Vitesse! Mijn advies aan Daan is dan ook; lekker met volle inzet blijven spelen en zuinig zijn op je tandjes!

Dat zelfde advies geldt natuurlijk ook voor de spelers van Beerse Boys 1: blijf er voor gaan mannen, dan komen de puntjes vanzelf! Tja en wie is dan toch de favoriete speler van Daan bij de Boys. Daan weet dit niet, maar zal zondag eens extra goed opletten. Trouwens, de beste voetballer van de wereld is voor Daan natuurlijk de dribbelkoning van Barcelona: Lionel Messi, net als Daan scoort die ook regelmatig een doelpuntje! Dit komt denk ik omdat Messi vroeger, net als Daan nu, graag frietjes eet en heel veel buiten speelt, want daar word je een echt grote voetballer van. Als afwisseling binnen op je tablet naar "de zoete zusjes" kijken, is natuurlijk een prima ontspanning. Oh ja, Daan is een fan van PSV, Beerse Boys en het Nederlands elftal: komt goed uit Daan volgend jaar kun je vanaf juni op het EK van 2020 het Nederlands elftal gaan aanmoedigen. Daarvoor moet je wel naar Amsterdam!Maar ook daar wordt er altijd heel goed gevoetbald!!

Graag wensen we Daan heel veel plezier a.s. zondag en voor de spelers van Beerse Boys 1 zullen we allemaal duimen voor een goed resultaat. Daan is er vast van overtuigd dat ze de wedstrijd met een 2-1 winst zullen afsluiten. Laten we hopen dat Daan gelijk krijgt!