Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week 8 mei: Toon Timmermans

20220505-182242Toon-Timmermans-groot

In de wedstrijd van Beerse Boys 1 tegen NWC 1 uit Asten zal Toon Timmermans worden gehuldigd als Boyke van de Week. Bij het lezen van zijn ingevulde vragenlijstje viel direct op wat Toon wil worden als hij groot is. Hij wil dan lasser worden, zeilmaker, brandweerman of kok.

Dat Toon een voorliefde voor laswerkzaamheden heeft is niet zo verwonderlijk omdat papa Bas immers in korte tijd een prachtig bedrijf heeft opgebouwd, waar ze behoefte hebben aan goede lassers. Toon wil natuurlijk dolgraag reclame maken voor BTM, het bedrijf van papa, maar Toon eigenlijk mogen we BTM niet noemen ook al zou je het liefst in een leeg kleedlokaal BTM roepen, zodat je als echo BTM BTM BTM BTM BTM hoort. Jammer Toon dat dit artikeltje niet over BTM gaat maar over jou als Boyke van de Week, dus we zullen de prachtige bedrijfsnaam BTM dan ook niet noemen. BTM maakt al reclame met goede metaalconstructies dus… geen BTM meer!!

Oeps het moet toch nog even, want toen BTM uit zijn jasje groeide heeft papa Bas ook de zeilmakerij een eindje verderop overgenomen. Dus is het ook te verklaren dat Toon later zeilmaker wil worden. Tja en als lasser moet je een echte ijzervreter zijn en dan is een kok ook wel handig. Bovendien werk je dan veel met vuur voor het opwarmen van gerechten, dus is het ook wel te verklaren dat Toon brandweerman wil worden voor het geval het mis gaat. Kortom Toon weet goed wat hij wil worden later. Ook als voetballer weet Toon goed wat hij wil; hij pakt de tegenstanders direct aan en kan prima verdedigen en als het moet snel vrij lopen. Prima instelling Toon; je moet "het ijzer smeden als het heet is ", net als ze bij BTM doen!!!

Toon is 9 jaar oud en zit in groep 5 van "de Beerze". Hij heeft 2 broertjes: Dirk is 7 jaar en voetbalt in JO8-2 en broertje Kees is pas 2 jaar, maar laat zo af en toe zijn broers al wel een "poepje ruiken" na het openen van zijn pamperzeiltje! Toon zelf speelt in JO9-3.

Toon vindt voetbal zo leuk omdat het een teamsport is zodat je met elkaar veel lol kunt hebben en … en dat is een heel goede reden.. Je kunt lekker je overtollige energie kwijt! Bij de training vindt Toon eigenlijk alles leuk, maar het liefst speelt hij toch partijtjes. Hij wil vooral "Tip-top" bij de training leren. Wat het is weet ik niet, maar het lijkt me tip-top in orde als je dat leert! De papa van Hannes, de papa van Nathan en zijn oom Mart zijn de trainers/coaches, die hem dat leren!

Toon is een echte PSV fan, maar een favoriete speler heeft hij niet. PSV is alleen al leuk vanwege de 3 letterige afkorting. Dat snappen we Toon want dat lijkt veel op BTM natuurlijk. Oh jee toch weer een keer als reclame BTM genoemd en we hadden nog wel zo afgesproken BTM niet meer te noemen. Sorry, ik zal geen BTM meer typen.

Naast het voetballen kijkt Toon graag Pokemon en Ninjago. Ook scouting, klimmen en knutselen vindt hij geweldig leuk om te doen. Tja en van al dat sjouwen krijg je honger en dat eet hij het liefst een portie frites en een lekker carpaccio. Ja, ja, als aankomend kok weet Toon wel wat lekker is.

Net als veel Boykes van de Week kent Toon de spelers van Beerse Boys 1 nog niet en dus is het moeilijk om de beste speler te noemen. Wel vindt Toon het daarom extra leuk dat hij Boyke van de Week is; kan hij de spelers ontmoeten en kennis maken met hun voetbaltalenten. Die talenten zullen de spelers zeker moeten laten zien tegen middenmoter NWC. Maar Toon heeft er alle vertrouwen in want hij voorspelt een 2-1 winst voor de Boys. Deze overwinning zal dan zeker opgedragen worden aan zijn lieve mama en alle andere lieve mama's, die deze zondag allemaal natuurlijk extra in het zonnetje worden gezet vanwege moederdag. Alleen daarom al zullen de spelers en Toon extra hun best doen a.s. zondag!!