Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week 26 september 2021: Jip van Loon

Jip-van-Loon

We hebben er maar liefst ruim 18 maanden, bijna 75 weken, ruim 500 dagen op moeten wachten, maar nu kunnen we dan eindelijk een nieuw Boyke van de Week aan jullie voorstellen. Al die tijd zorgde de zo gehate corona voor lege voetbalvelden zonder wedstrijden, zonder publiek en dus ook zonder Boyke van de Week. Gelukkig zorgden Pfizer-, AstraZeneca-, Moderna- en Janssenprikjes ervoor dat het grote voetbalfeest weer van start mag gaan.

Direct bij de start van dit nieuwe seizoen treedt Beerse Boys 1 thuis op de Klep aan tegen SV Valkenswaard 1. Jip van Loon, 8 jaar oud, is daarbij aanwezig. Hij mag in een speciaal Boyke van de Week shirt de aftrap van de wedstrijd tussen Beerse Boys 1 en SV Valkenswaard 1 verrichten. Hieraan voorafgaand mag hij meedoen aan de warming-up met de Beerse Boys spelers en na de aftrap mag hij de gehele wedstrijd plaatsnemen op de bank tussen zijn grote clubgenoten. Uiteraard wordt Jip gedurende de wedstrijd verwend met lekkernijen. Tot slot mag hij als aandenken een prachtige voetbal in ontvangst nemen met op die bal de handtekeningen van iedereen die bij de selectie van Beerse Boys 1 is betrokken.

Jip is 8 jaar oud en het middelste kind uit het prachtige gezinnetje Van Loon. Naast papa en mama zijn dat zijn grote zus Romy en zijn kleine broertje Loek, die in JO8-3 actief is! Natuurlijk bezoekt Jip basisschool "de Beerze" in groep 6. Hij vindt voetballen geweldig leuk en op onze vraag waarom dan wel zegt hij kort maar krachtig: "Gewoon omdat het leuk is!!"

Als voetballer vindt Jip dat hij goed kan verdedigen en ballen van de tegenstander afpakken. Geweldig toch, want zo'n speler kun als team goed gebruiken. Jip gaat graag trainen, want hij wil nog harder leren rennen en ook wil hij echt hard leren schieten. Dan heb ik goed nieuws Jip, want je trainers en coaches (Bart Wilting, Rob van Kollenburg en je papa Richard) kunnen je dat allemaal leren hoor. Dus goed naar ze luisteren en je wordt nog veel beter! Alles aan de training vindt hij leuk. Is er dan niets wat hij niet leuk vindt? Jazeker, na de training naar huis moeten!!

Niet alleen Jip en broertje Loek voetballen bij de Boys, ook zit neefje Tren sinds kort bij de trainingsgroep en Ome Roel speelt in het 10e.

Jip heeft 2 favoriete clubs: natuurlijk Beerse Boys, maar daarnaast ook PSV. Het zal je niet verbazen dat Denzel Dumfries zijn grote voorbeeld is. Die kan immers heel goed verdedigen, ballen afpakken, maar vooral als een raket langs de lijn naar voren rennen en goede voorzetten geven. En… Denzel is een harde werker. Kijk, zo'n speler gaat Jip in de toekomst ook worden!

Verder wilde Jip nog wel kwijt, dat hij ook van wielrennen en gamen houdt, op tv of tablet graag naar Minecraft kijkt en zijn favoriete You-tube kanaal Alex Klein is. Oh ja, hij eet ook heel graag pannenkoeken en later wil hij politieman worden, tja en dan is het natuurlijk ook super handig dat je hard kunt rennen, want dan kun je sneller een boef vangen.

De moeilijkste vraag vond Jip, wie dan toch wel de beste speler van Beerse Boys 1 is. "Geen commentaar" was zijn diplomatieke antwoord.Wat Jip wel zeker weet is dat Beerse Boys van Valkenswaard gaat winnen… met 4-1 nog wel!! Laten we hopen dat Jip gelijk krijgt en dat hij samen met alle aanwezigen mag genieten van een onvergetelijke dag en een sportieve wedstrijd.

Beste Jip, proficiat met je uitverkiezing tot Boyke van de Week en veel plezier a.s. zondag!!