Skip to main contentNieuwsBinnenkort weer volop trainingen en wedstrijden, maar corona is er ook nog!

logo-Beerse-Boys-clublogo

De eerste trainingen zijn deze week gehouden en de eerste oefenwedstrijden worden komend weekeinde weer gespeeld. Binnenkort hervatten alle teams weer de trainingen, is er ons Rabo Puntertoernooi en gaan de meeste teams weer bekerwedstrijden spelen. Kortom: volop voetbalplezier voor iedereen!

Gelukkig; we hebben er lang op moeten wachten! Maar van de andere kant: het coronavirus Covid-19 is nog niet geweken; sterker nog het laait weer op. Het is daarom nog steeds noodzakelijk dat we ons strikt aan de noodzakelijke voorschriften houden. Voor wat betreft de regels rond wedstrijden en trainingen is het volgende van belang:


COVID-19: Spelregels voor sport in het kort


Spelregels voor het sporten

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten zoals voetbal geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantine.

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open en deze mogen onder voorwaarden gebruikt worden (zie bij 'wedstrijden en toernooien').

Toeschouwers dienen ook de 1,5 meter regels in acht te nemen. Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

TIP voor spelers: neem je eigen drinkfles mee bij trainingen en wedstrijden!


Wedstrijden en toernooien

Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.

Reservespelers (van 18 jaar en ouder), coaches, verzorgers, leiders etc dienen langs het veld eveneens de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Elk team krijgt een kleedkamer tot zijn beschikking voor omkleden en douchen. Als er na je team nóg een team van dezelfde kleedkamer gebruik moet maken geeft Beerse Boys het tijdstip door dat de kleedkamer uiterlijk voor dat team vrij moet zijn. Snel douchen is dan dus raadzaam!


Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden.

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.