Skip to main content

Nieuws

Belangrijke winst Beerse Boys op Bergeijk: 2-3

20230430-172719DSC_0009

Beerse Boys heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Bergeijk weten te winnen. Gemakkelijk kwam de overwinning niet tot stand. Na een snelle goal van Jannes Mulders uit een strafschop was Bergeijk de bovenliggende partij in de eerste helft; het leverde op slag van rust de verdiende gelijkmaker van Bastian Rondeel op. Na rust nam Beerse Boys vaker het initiatief en kwam weer op voorsprong via Jannes Mulders. In de extra tijd kwam zelfs de 1-3 op het bord (Niels van Heerbeek), maar een minuut later bepaalde Gijs Jansen de eindstand op 2-3.

Vanaf de aftrap zocht Beerse Boys de aanval en dat leverde al snel een hoekschop op. Uit die hoekschop werd de bal twee keer op doel geschoten, maar steeds geblokkeerd. Bij de tweede poging van Niels van Heerbeek kwam de bal echter tegen de hand/arm van een speler van Bergeijk en dat betekende een strafschop. Jannes Mulders klaarde het karwei feilloos en opende zo de score in de 2e minuut: 0-1. Hoewel ook Beerse Boys tot enkele goed lopende aanvallen kwam en de voorsprong uit had kunnen bouwen, was het betere veldspel van de thuisploeg. Het leverde bijna doelpunten op in de 8e en 24e minuut maar pas vlak voor rust, in de 44e minuut, de gelijkmaker. De bal werd in een aanval over rechts naar de andere kant van het veld gespeeld en daar stond Bastian Rondeel klaar om af te ronden: 1-1.

Ook in de tweede helft was Bergeijk als eerste dicht bij een doelpunt. Bij een doorbraak in de 54e minuut kwam de bal uiteindelijk tegen de lat voordat deze weggewerkt kon worden. Beerse Boys antwoordde met een kopbal van Niels van Heerbeek die maar net over ging in de 56e minuut uit een voorzet van Pim Ars. Er kwamen kansen over en weer. In de 63e minuut redde de Beerse doelman Rob Wilborts met een doorgebroken tegenstander tegenover hem en in de 68e minuut raakte Niels van Heerbeek de bal na goed voorbereidend werk van Dima van Ham in kansrijke positie maar half. Een minuut later redde Nick van Rooy vlak voor de doellijn nadat er enkele knullige taferelen aan vooraf waren gegaan. De voorsprong die Jannes Mulders in de 77e minuut op het scorebord bracht werkte bevrijdend. Bij een afgeslagen hoekschop nam hij de bal op grote afstand op de wreef en schoot laag raak in de verre hoek: 1-2. Bij Bergeijk raakte de pijp verder leeg en kwam er meer ruimte in de verdediging. Niels van Heerbeek leek daarvan te gaan profiteren, maar nadat hij de uitgekomen doelman Mats Burgmans omspeeld had kreeg hij ruzie met de bal. In de 2e minuut van de extra tijd pikte hij alsnog zijn doelpuntje mee. De ingevallen Juul Verhagen werd op links diep gestuurd en legde de bal perfect neer voor Niels die nu doelman Burgmans kansloos liet: 1-3. Het bleek niet de eindstand want een minuut later bracht Gijs Jansen met een lob de 2-3 op het scorebord.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Pim Ars; Jannes Mulders, Teun Wanrooij (76. Arn Scholten), Daan Mulders; Dima van Ham (84. Juul Verhagen), Niels van Heerbeek, Lars van de Sande (46. Koen Timmermans).