Bekerwedstrijd nummer 3: Beerse Boys JO19-1 - De Raven JO19-1

20220918-210603wedstrijdverslag

Voor het eerst waren we kwa spelers compleet en de luxe van maar liefst 4 wissels. Teammanager Rick genoot van een welverdiende vakantie in Griekenland en grensrechter/leider Mark van fietsen waardoor Eric de honneurs van assistent scheidsrechter waarnam. Wederom had de trainer een vervolgstap bedacht voor zijn aanvallende speelwijze.

Met een 1-3-4-3 systeem begonnen wij zeer sterk aan de wedstrijd en wilden de bal voornamelijk op de helft van de tegenstander houden. Met een verzorgd en geduldig positiespel en veel positiewisselingen kreeg de tegenstander geen grip op onze voorwaartsen. Na een dikke 10 minuten is het Sam met een bekeken schot die de 1-0 maakt. Meerdere mooie aanvallen volgden waar helaas de eindpass/afronding onvoldoende was. Even bekroop er een dejavu omdat evenals vorige week het overwicht niet werd uitgedrukt in doelpunten, maar in de 30ste minuut bracht Cas op fabelachtige wijze de 2-0 op het scorebord. Gezegd dient te worden dat het een mislukte voorzet was die diagonaal over de keeper heen in de kruising belandde. Enigszins euforisch is het nog geen 2 minuten later Cas die onbedoeld met een foutieve pass een assist verzorgt en de 2-1 lag in het mandje. Hierna waren wij het even kwijt. Het goede doordekken, juiste coaching en concentratiegebrek leverden een 2-tal grote kansen voor De Raven op. Aangezien het vizier van hun voorwaartsen niet op scherp stond gingen we met een 2-1 voorsprong de rust in.
Na het inbrengen van 4 gretige wissels, een aantal omzettingen en peptalk begonnen we superieur aan de 2de helft. Het allermooiste voor een trainer om mee te maken is het dat er gescoord wordt op een manier die veelvuldig getraind en besproken is. Nog geen 2 minuten na de rust is het Joran die de 3-1 scoort na een prachtige aanval. Dat het druk zetten/doordekken inmiddels volledig omarmd is door de groep blijkt wel uit het feit dat er zelfs getracht wordt dit te doen als we door een gele kaart met 10 man komen staan. Kortstondig werd het nog even billenknijpen toen wij plotseling nog een doelpunt tegen kregen. Maar het is Lars die met een bekeken kopbal de 4-2 maakt en Jop nog geen 2 minuten daarna brengt de 5-2 eindstand op het scorebord. Het plezier en de beleving zijn van de gezichten af te lezen en in combinatie met resultaat kun je als trainer niet meer wensen.