Nieuws

Bekerwedstrijd Hapert JO19-1 - Beerse Boys JO19-1

20220918-210603wedstrijdverslag

Het hapert in Hapert!

Waar wij crescendo zijn gestart aan de voorjaars competitie met 3 overwinningen en als doelstelling een kampioenschap hebben, mochten we vandaag tegen een 1 klasse hoger spelend team voor de beker aantreden. Na een week waar menigeen het gerstenat rijkelijk via de slokdarm heeft in laten dalen, er dinsdags dus geen training was en op donderdag er maar een handvol spelers kwamen trainen omdat het merendeel getuige wilde zijn van de uitschakeling in het Philips stadion. Tel daarbij ook nog eens op dat wij maar liefst 3 middenvelders misten vanwege ziekte/blessures, maakt het voor de trainer een flinke puzzel voor een strijdplan.
Na nog geen 10 minuten spelen was al snel duidelijk dat wij het erg lastig zouden gaan krijgen. We kwamen namelijk toen al op een 1-0 achterstand. Echter ging hier een uiterst merkwaardige situatie aan vooraf. Joran kwam vanuit buitenspel positie halverwege onze EIGEN HELFT in balbezit waardoor de scheidsrechter daar (????) een vrije trap liet nemen waaruit gescoord werd. Nauwelijks bekomen van deze unieke beslissing kregen wij (alweer) uit een corner een doelpunt tegen. Inmiddels waren wij in de 28ste minuut aanbeland en werd een mooie aanval door Joran afgerond. Deze aansluitingstreffer zou normaliter een "boost" moeten geven maar helaas was dit niet zo. Met 2 persoonlijke fouten en een penalty gingen wij met een beschamelijke 5-1 stand de rust in.
Dat het de 2de helft anders moest was iedereen zich van bewust. Sterker nog, als wij 50% van ons normale spel zouden kunnen aantikken was een stunt nog mogelijk.
Beste lezers ik kan u vertellen dat dit ook nog eens bijna is gelukt. In de 48ste minuut scoort Joeri (ja u leest het goed) de 5-2. Het geloof begon te groeien en na 2 treffers van Joran hadden wij zelfs nog bijna een half uur met kans op meer. Helaas bleef het bij 5-4 en zit ons beker avontuur erop.
Aanstaande zaterdag spelen wij thuis tegen DBS en kunnen alle support gebruiken.