Skip to main contentNieuwsBeker 10-9-2022: Beerse Boys JO19-1 - EFC JO19-2

20220911-191756wedstrijdverslag

Na 3 weken voorbereiding met 2 verloren oefenwedstrijden begonnen we vandaag aan een vernieuwde beker opzet. Dit seizoen is er in Zeist besloten tot aan de herfstvakantie een bekerpoule te spelen met 6 teams.

We begonnen wederom met een aanvallend en gedurfd strijdplan aan onze eerste bekerwedstrijd. Door goed positiespel en veel beweging kwamen wij een aantal keer tot mooie aanvallen waar het ontbrak aan de juiste bezetting voor de goal of een verkeerde eindpass. Inmiddels waren we net 30 minuten bezig toen de scheidsrechter besloot om de wedstrijd kortstondig stil te leggen ivm enorm veel regen wat het nieuwe kunstgras op het hoofdveld tijdelijk onbespeelbaar maakte. Een uitgelezen mogelijk voor de trainer lovende woorden uit te spreken over het uitvoeren van reeds benoemde speelwijze die met tomeloze inzet steeds meer omarmt wordt door de groep. 2 minuten na de hervatting is het Sam die met een magnifieke boogbal de 1-0 maakt. Een kleine 5 minuten later schoot Joran na een goede aanval helaas op de keeper waar hij de voorsprong had kunnen vergroten. EFC mocht op slag van rust een vrijetrap vrijwel ongehinderd binnen koppen waardoor het 1-1 werd.

In de rust was door de trainer op het hart gedrukt dat met hard werken als team, voorwaarts te blijven druk zetten bij balverlies en veel positiewisselingen er een overwinning mogelijk zou zijn. Helaas beleefden wij in de 50ste minuut een dejavu, wederom een tegendoelpunt uit een standaard situatie. Dit was totaal onnodig en een aandachtspunt om als team te verbeteren. De inmiddels ingevallen Gijs scoort in de 60ste minuut de 2-2 na een zeer fraaie aanval. Kort hierna is Joran in een tijdsbestek van 5 minuten 2x het eindstation van mooie aanvallen wat een 4-2 voorsprong op het scorebord brengt. Waar de geest uit de fles was bij EFC gingen onze boys volle bak door wat nog 2 doelpunten opleverde die gescoord werden door Gijs en Finn. Een keurige 6-2 overwinning op een manier die door de trainer veelvuldig wordt herhaald,

PLEZIER+BELEVING=RESULTAAT