Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys wint ruim van RKVVO en mag nog hoop koesteren

20220529-190200DSC_0002

Met name een goede tweede helft heeft Beerse Boys de volle winst op naaste concurrent RKVVO opgeleverd. Na een 1-1 ruststand door doelpunten van Niels van Heerbeek en Martijn van Dijk, nam Beerse Boys in de tweede helft al snel een nieuwe voorsprong door een treffer van Pepijn van Spreuwel. Vervolgens moest RKVVO aan de bak om weer op gelijke hoogte te komen en dat gaf Beerse Boys de ruimte voor snelle tegenstoten. Lars van de Sande en Dima van Ham tilden de score naar 1-4, terwijl Pepijn van Spreuwel in de 5e minuut van de extra tijd voor de eindstand zorgde uit een hoekschop: 1-5. De achterstand op RKVVO is nu nog 1 punt en dat zal op tweede pinksterdag weggewerkt moeten worden om rechtstreekse degradatie nog te ontlopen.

Met Jannes Mulders weer in de basis was er voortdurend dreiging bij de Beerse aanvallen. Door het gegroepeerd verdedigen van RKVVO ontstond er in de eerste 10 minuten echter nog geen doelgevaar. Dat was er wel in de 12e minuut. Jannes Mulders kwam in een goede schietpositie en zijn harde knal kon de RKVVO-doelman slechts keren, waarna de bal in bezit kwam van Niels van Heerbeek en die tekende vervolgens voor de 0-1. Heel lang kon Beerse Boys niet van deze voorsprong genieten. In de 20e minuut eindigde een aanval van RKVVO eerst nog in het zijnet, maar nog in dezelfde minuut was Martijn van Dijk bij de volgende aanval wel trefzeker: 1-1. Er werd verder volop strijd geleverd, maar tot goede scoringsmogelijkheden kwam het niet. Met uitzondering van de 31e minuut, toen rechtsachter Pepijn van Spreuwel aan de aandacht van de tegenstander ontsnapte en in de vrije ruimte werd aangespeeld. Zijn inzet werd echter door de RKVVO-goalie gekeerd.

Al snel in de tweede helft was Pepijn echter wel succesvol. Bij een hoekschop in de 49e minuut lukte het hem de bal in de drukte over de doellijn te werken: 1-2. Na een uur spelen was de pijp leeg bij Jannes Mulders en kwam Lars van de Sande voor hem in het veld. Amper 5 minuten later kwam hij na een balherovering op het middenveld in balbezit en knalde van buiten het strafschopgebied zuiver raak: 1-3 in de 65e minuut. Goed doorzetten van Niels van Heerbeek leidde de volgende treffer van Beerse Boys in. Na een balverovering bij de middenlijn zette hij langs de linker zijlijn door en passeerde zijn tegenstander bij de achterlijn om vervolgens scherp voor te geven op Dima van Ham die bij de tweede paal de lage voorzet in de 71e minuut tegen de touwen schoot: 1-4. De aanvallen van RKVVO konden vrij eenvoudig geneutraliseerd worden, terwijl Joost Schapendonk in de 86e minuut dicht bij een treffer was; zijn kopbal werd van de doellijn getrapt. In de 5e minuut van de blessuretijd viel de 1-5 alsnog. Pepijn van Spreuwel was net als bij zijn eerste doelpunt attent bij een hoekschop en scoorde vrijwel identiek zijn tweede van de middag. Een knal van grote afstand meteen na de aftrap bezorgde doelman Rob Wilborts nog wel wat werk; hij tikte de bal van onder de lat tot hoekschop. Hoewel de scheidsrechter deze wedstrijd naar vermogen leidde is het toch tekenend voor het scheidsrechterstekort bij de KNVB dat een man van rond de 70 zo'n beladen wedstrijd in de tweede klasse moet leiden en het tempo niet bij kan benen. Beslissingen van vaak grote afstand roepen discussie op en dat was vanmiddag niet anders.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Pim Ars (85. Koen Timmermans); Robin van Rooy, Niels van Heerbeek (72. Koen Verhagen), Teun Wanrooij; Erik Jans, Jannes Mulders (60. Lars van de Sande), Dima van Ham.