Beerse Boys wint ruim van Hapert: 5-1

20230319-190227DSC_0008

In een weinig enerverende wedstrijd heeft Beerse Boys uiteindelijk ruim van rode lantaarndrager Hapert gewonnen. Na een ruststand van 2-1 – doelpunten namens Beerse Boys van Daan Mulders en Niels van Heerbeek; voor Hapert scoorde Bram Schoenmakers – en een snelle 3-1 na rust door een treffer van Daan Mulders, liep Beerse Boys in de slotfase via treffers van Pepijn van Spreuwel en Joran Liebregts uit naar een geflatteerde 5-1 overwinning.

Het veldspel van Hapert was over het algemeen niet minder dan dat van Beerse Boys. Het leidde in de beginfase tot kansjes over en weer, maar ze werden slordig uitgespeeld. De grootste kans was in de 9e minuut voor Hapert, maar Dave Koolen vond bij zijn doelpoging de Beerse doelman Giovanni de Vrij op zijn weg. De thuisploeg liet in de 15e minuut zien hoe het wel moet; Niels van Heerbeek ging op rechts door tot de achterlijn en gaf toen een strakke lage voorzet op de inkomende Daan Mulders. Die haalde doeltreffend uit: 1-0. In de 31e en 34e minuut kreeg Hapert goede kansen om de stand gelijk te trekken, maar eerst ging de bal voorlangs en vervolgens schoot Bram Schoenmakers recht op doelman Giovanni de Vrij af. Dat deed dezelfde Schoenmakers in de 40e minuut beter. Uit een hoekschop kopte hij bij de tweede paal raak: 1-1. Dat smaakte naar meer en Hapert ging massaal ten aanval. Dat leverde in de 42e minuut een geheel vrije speelhelft op. Beerse Boys veroverde de bal en zette Daan Mulders met een dieptepass over rechts aan het werk. De assistent scheidsrechter vlagde terecht voor buitenspel, maar scheidsrechter Raats beoordeelde dat de bal al was gespeeld voordat Mulders op de speelhelft van Hapert arriveerde. Het spel ging dus door en Daan Mulders vond op links de mee opgekomen Niels van Heerbeek en die kon de bal in het verlaten doel deponeren: 2-1.

Met een mooie aanval zette Beerse Boys in de 49e minuut een goede stap om de wedstrijd te winnen. Daan Mulders zette in het midden met Lars van de Sande op rechts een aanval op, waarbij Van de Sande de bal weer terug in de voeten van Daan Mulders speelde en deze een niet te missen kans bezorgde: 3-1. Met een kopbal in de 65e minuut die maar net over ging was Hapert nog dicht bij een tegentreffer, maar het pleit werd in de 72e minuut beslecht door Pepijn van Spreuwel. De geroutineerde Beerse rechtsachter onderschepte ter hoogte van de middenlijn de bal en stoof er mee op richting het doel van Timo Hooijen. Over het midden van het veld kwamen wat aanvallers enverdedigers mee op en waar een voorzet werd verwacht koos Pepijn van Spreuwel voor een schot op doel: de bal sloeg via onderkant lat tegen de touwen: 4-1. De overwinning kwam niet meer in gevaar, zeker niet nadat invaller Ward Groenen van Hapert in de 75e minuut met 2x geel het veld moest verlaten. Het eerste geel zag hij na een stevige overtreding en het tweede vanwege het commentaar dat hij de scheidsrechter nog meende te moeten geven. De geleverde arbeid brak Lars van de Sande wellicht op toen hij in de eerste minuut van de extra tijd een levensgrote kans miste door de bal naast te schuiven. Even later zette het jeugdige ingevallen trio - Job van Ham, Bas van de Schoot en Joran Liebregts - een goede aanval op, welke door Joran Liebregts werd afgerond en zo vlak voor het laatste signaal de eindstand op 5-1 bepaalde.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel (82. Job van Ham), Nick van Rooy, Robin van Rooy, Koen Timmermans; Jannes Mulders (61. Erik Jans), Bram Gooskens, Teun Wanrooij; Daan Mulders (82. Bas van de Schoot), Niels van Heerbeek (75. Joran Liebregts), Lars van de Sande.