Beerse Boys wint ruim van Bergeijk: 4-0

20221204-184533DSC_0029

Het lukte Beerse Boys in de thuiswedstrijd tegen Bergeijk wel om een riante voorsprong vast te houden. Uiteraard was het team van trainer Hans Staps erop gebrand om niet nogmaals in herhaling te treden en bouwde de 1-0 voorsprong die bij het rustsignaal op het scorebord stond – doelpunt Pepijn van Spreuwel – zelfs uit naar een riante overwinning van 4-0. In het tweede bedrijf vonden achtereenvolgens Lars van de Sande, Niels van Heerbeek en Joran Liebregts het net. Bergeijk was nauwelijks bij machte om doelgevaar te stichten; twee lage schuivers rakelings voorlangs en een schot dat naast de kruising zeilde waren de enige wapenfeiten van de bezoekers.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was de strijd nog redelijk in evenwicht zonder dat een van de partijen voor doelgevaar kon zorgen. Het eerste kansrijke moment noteerden we in de 16e minuut, toen Niels van Heerbeek een voorzet van Guus Hems net over de verre hoek kopte. Ook in de 23e minuut zorgde Niels van Heerbeek voor gevaar, maar zijn schot werd geblokt. Een minuut later was Bergeijk gevaarlijk, maar de geplaatste inzet ging net over en naast. Beerse Boys kwam in de 33e minuut op voorsprong. Uit een lage voorzet kwam de bal uiteindelijk bij de tweede paal in bezit van Pepijn van Spreuwel en die kon hem over de lijn drukken: 1-0. In de 38e minuut had de voorsprong verdubbeld kunnen worden, maar de strakke lage voorzet van Niels van Heerbeek werd door twee Beerse spelers gemist. Bergeijk was in de 40e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging rakelings voorlangs. Bij een doelpoging van Teun Wanrooij met een afstandsschot in de 44e minuut ging de bal rakelings over de kruising.

Ook na rust bleef Beerse Boys de bovenliggende partij. Het resulteerde in de 2-0 van Lars van de Sande die een goed lopende aanval via Guus Hems en Pepijn van Spreuwel met een diagonaal schot afrondde: 2-0 in de 57e minuut. Het was nu zaak om bij de les te blijven. Dat deed de thuisploeg en Niels van Heerbeek was in de 68e minuut dicht bij de beslissing toen hij na een mooie aanval op de paal schoot. In de 74e minuut liet Bergeijk weer van zicht horen met een harde inzet vanaf de rechter kant, maar de bal ging voorlangs. Linksachter Joost Schapendonk trok regelmatig mee ten aanval en zo ook in de 80e minuut bij een vrije trap: zijn kopbal ging net naast. In de 81e minuut verscheen de 3-0 alsnog op het scorebord. Deze kwam met een lage schuiver op naam van Niels van Heerbeek die met een dieptepass vrij voor doelman Mats Burgmans was gezet. De zege was nu wel binnen en kreeg in de laatste minuut nog een mooiere glans toen Joran Liebregts een breedtepass van Niels van Heerbeek trefzeker afrondde: 4-0.

De laatste competitiewedstrijd van 2022 staat voor komende zondag op het programma, aanvang weer 14.00 uur op de Herdgang bij PSV in Eindhoven.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Pim Ars, Bram Gooskens, Teun Wanrooij (71. Doi Deenen); Guus Hems (71. Joran Liebregts), Niels van Heerbeek, Lars van de Sande (88. Job van Ham)