Beerse Boys wint degradatiekraker van Braakhuizen met 1-0

20220410-190325DSC_0017

Beerse Boys heeft de thuiswedstrijd tegen de nummer voorlaatst Braakhuizen met 1-0 gewonnen. De matige wedstrijd was voor beide partijen van groot belang, maar zeker voor Beerse Boys. Bij verlies zou aan rechtstreekse degradatie zonder wonder niet meer te ontkomen zijn. Maar de mannen van Hans Staps grepen deze strohalm en dankzij een doelpunt van Erik Jans werd de achterstand op de ploeg uit Geldrop teruggebracht tot 2 punten en ook de twee teams op de ranglijst daarboven zijn in zicht gekomen.

In de eerste helft deden beide ploegen hun best om gaten te vinden in de achterhoede van de tegenpartij, maar schoten te kort om die ook te benutten. Er waren nauwelijks doelrijpe kansen te noteren. In de 21e minuut was Guus Hems, na goed voorbereidend werk van Dima van Ham, het dichtst bij een doelpunt met een schot buiten bereik van doelman Youri van Tilburg, maar de bal werd van de doellijn gekopt door een van de verdedigers van Braakhuizen. Aan de andere kant ontstond in de 35e minuut een scrimmage voor het doel van Rob Wilborts die zich uiteindelijk over de bal kon ontfermen, waarna er alsnog werd afgefloten voor een overtreding.

Na de pauze was Beerse Boys duidelijk de betere ploeg en kwam het tot meer goede aanvallen. De meeste daarvan werden echter niet uitgebouwd tot een kansrijke doelpoging. Tot een goed lopende aanval via Niels van Heerbeek, Dima van Ham en Pepijn van Spreuwel over rechts die door laatstgenoemde met een voorzet op maat werd afgesloten. De bal kwam bij de van links inkomende Erik Jans terecht en die rondde beheerst af: 1-0 in de 55e minuut. Beerse Boys kreeg nu meer de regie over de wedstrijd en Braakhuizen was niet bij machte om de bakens te verzetten. Net als in de eerste helft waren de kansen op de vingers van één hand te tellen. In de 76e minuut werd het nog wel gevaarlijk voor het doel van Braakhuizen, toen doelman Van Tilburg onder een Beerse vrije trap door ging en de bal via een van zijn verdedigers bijna in eigen doel verdween. Youri van Tilburg raakte daarbij geblesseerd en moest zich laten vervangen. In de slotfase kreeg Braakhuizen nog een aantal vrije trappen op kansrijke plaatsen toegekend, maar tot doelgevaar leidden die niet. Bij Beerse Boys viel Sten Berben halverwege de tweede helft zeer verdienstelijk in en maakte daarmee zijn debuut in Beerse Boys 1.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy (65. Sten Berben), Joost Schapendonk; Dennis Schapendonk, Niels van Heerbeek, Teun Wanrooij; Erik Jans, Guus Hems (73. Koen Verhagen), Dima van Ham (87. Ryan Kolsters).