Beerse Boys wint belangrijke wedstrijd van Rood Wit V met 3-1

DSC_0018

Beerse Boys heeft zijn tweede zege van het seizoen behaald in de belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarndrager Rood Wit uit Veldhoven. In plaats van zelf af te zakken naar de onderste plaats zijn nu plaats 12 en de ploegen net daarboven beter in zicht gekomen. Door een benutte strafschop na ruim een kwartier en een snelle tweede goal van Jannes Mulders – via een tegenstander – nam Beerse Boys een 2-0 voorsprong, maar verzuimde daarna door te drukken en zag Rood Wit via Jan van Hout tegen scoren. In de tweede helft ontspon zich vooral een strijd voor enerzijds de gelijkmaker en anderzijds behoud van de voorsprong. Pas in de eerste van de zes minuten extra tijd zorgde Daan Mulders voor de definitieve beslissing: 3-1.

De belangen in deze wedstrijd in de absolute onderste regionen van de tweede klasse F waren voor beide ploegen uiteraard groot en dat was op het veld goed te zien, vooral na de thee. Beerse Boys startte goed en werd via enkele aardige aanvallen gevaarlijk. Een bal van Daan Mulders ging in de 7e minuut rakelings voorlangs en in de 16e minuut werd hij in kansrijke positie – na een goede voorzet van Dennis Schapendonk – onderuit geschaard binnen de zestien. De toegekende strafschop werd door Jannes Mulders hard en zuiver ingeschoten: 1-0. Een goed lopende aanval in de 19e minuut over rechts, opgezet en met een voorzet afgerond door Joop Willems, besloot Koen Verhagen voor doel met een kopbal op de paal. De 2-0 hing dus in de lucht en viel in de 20e minuut ook. Dennis Schapendonk mocht op de linker flank een vrije trap nemen en vond het hoofd van Jannes Mulders. Die kopte richting de linker hoek van het doel en zag de bal via het hoofd van Sam Franse, van Rood Wit, in de bovenhoek verdwijnen: 2-0. Het lukte Beerse Boys vervolgens niet om het spelpeil vast te houden en moest het overwicht afgeven. Het leidde uiteindelijk tot een tegentreffer in de 39e minuut; Jan van Hout kopte raak uit een voorzet vanaf links: 2-1.

Na de pauze ging steeds meer het belang van de uitslag meespelen en werd het meer een strijd op leven en dood dan een voetbalwedstrijd op tweede klasse niveau. Er ging aan beide zijden erg veel fout; ook met de gemakkelijkste ballen hadden veel spelers grote moeite. Al snel in de tweede helft zag Beerse Boys de goed spelende Dennis Schapendonk geblesseerd uitvallen na een overtreding die al strijdend midden op het veld gemaakt werd. Rood Wit was meer in de aanval dan de thuisploeg, die het achter probeerde dicht te houden en loerde op de uitval. Doelman Rob Wilborts kon zich enkele keren bij een gevaarlijke situatie onderscheiden, maar echt grote kansen wist Rood Wit ook niet te creëren. Met een trap van achter uit over de Veldhovense verdediging heen werd in de 80e minuut Pepijn van Spreuwel op rechts bereikt en die trachtte met een lob de ver uit zijn doel gekomen doelman Mark Smulders te verschalken, maar de bal ging voorlangs. Dat deed ook een harde lage schuiver van Rood Wit in de 88e minuut, maar in de eerste minuut van de extra tijd was het wel raak. Na balverlies van Rood Wit werd de bal naar de geheel vrij staande Daan Mulders gespeeld en die liet deze grote kans niet onbenut: 3-1. In de resterende tijd kwam de Beerse overwinning niet meer in gevaar.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Nick van Rooy, Ruud Willems, Joop Willems, Stijn van Heerbeek; Koen Verhagen, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk (53. Teun Wanrooij); Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders, Daan Mulders.