Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys VR1 strandt in halve finale beker

20230507-151151DSC_0010

Zondag 7 mei 2023, een bijzondere wedstrijd op sportpark De Klep. Na een gewonnen strafschoppenserie in de kwartfinale wordt door Beerse Boys VR1 in Middelbeers de halve finale gespeeld tegen Zigo VR1. De bezoeksters bleken te sterk en overspeelden de Beerse dames in de beginfase: ze namen binnen tien minuten een 0-2 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd kwam Beerse Boys VR1 steeds beter in vorm en maakte het de tegenstander regelmatig lastig, maar gescoord werd er niet meer. Zigo gaat op 18 mei in Dinteloord de finale spelen tegen Kloetinge VR1.

Zigo VR1, een team dat het kampioenschap in de derde klasse A al heeft gevierd; in de 18 gespeelde wedstrijden is maar 1 keer gelijkgespeeld (0-0) en de rest werd gewonnen met het imposante doelsaldo van 99-4. De selectie van Zigo is dan ook niet zomaar een doorsnee selectie maar bestaat in hoofdzaak uit het voormalige eerste elftal van sc 't Zand; de dames hebben de nodige hoofdklasse-ervaring in de benen. Bij Beerse Boys is één van die dames neergestreken: de in Oostelbeers woonachtige Femke van Herpt. Bij Zigo staat overigens ook een oud-Beerse Boys speelster in de basis: Wiesje Pulles.

De dames uit Tilburg laten vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Konings zien dat er een goed op elkaar ingespeeld elftal op het veld staat. De bezoeksters openen in de 6e minuut de score uit een hoekschop die ietwat gelukkig binnen valt en in de 9e minuut staat de 0-2 al op het scorebord; bij een diepe bal onderschat de Beerse verdediging de snelheid van een van de aanvalsters van Zigo die vrij voor keepster Channou Gras de verre hoek kan uitkiezen: 0-2. Bij Beerse Boys ontbreekt sterkhoudster Kim Mourmans en in de 21e minuut moet ook nog Kim Jansen geblesseerd het veld verlaten. Desondanks speelt de ploeg van trainer/coach Frank Spelt zich geleidelijk aan onder de druk uit en komt tot bescheiden kansjes. De rust breekt aan met de 0-2 stand nog steeds op het scorebord.

De Beerse dames blijken in de tweede helft de schroom volledig van zich afgeschud te hebben en zijn minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander. Esmee Willems schiet maar rakelings voorlangs en ook Femke van Herpt is dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant blijft Zigo gevaarlijk met uitvallen en met een voorzet die tegen de paal belandt is het dicht bij de 0-3. Ook moet Merel Kerstens nog een keer gebruik maken van de noodrem tijdens het Beerse slotoffensief dat in de eigen verdediging ruimte voor Zigo oplevert. Regelmatig toont Channou Gras een betrouwbare doelvrouw te zijn. De Tilburgse verdediging houdt eenvoudig stand; de Beerse dames kunnen met opgeheven hoofd de uitschakeling incasseren. Een mooi bekeravontuur eindigt net voor de finale.

Opstelling Beerse Boys: Channou Gras; Jet van de Loo, Merel Kerstens, Indy de Vrij (86. Boukje Schellens), Anneloes van Rooij; Kim Jansen (21. Renske Veldman), Karlijn den Otter (49. Dewi Rooijackers), Femke van Herpt; Pleun van Aaken, Esmee Willems, Luka Timmermans (46. Sam Neggers)