NieuwsBeerse Boys VR1 winnen in Nijmegen: 1-3

20220612-184635DSC_0028

Beerse Boys VR1 speelt in de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse. Om die te bereiken zullen de dames van de trainers Frank Spelt en Adri de Vrij en assistent scheidsrechter Paul van de Ven 2 rondes en de finale winnend moeten afsluiten. De eerste ronde is gespeeld op zondag 12 juni, een uitwedstrijd in Nijmegen tegen Trekvogels VR2. Beerse Boys VR1 werd glorieus winnaar van deze wedstrijd en staat dus in de tweede ronde. Daarin is OJC Rosmalen VR1 de volgende tegenstander die in de eerste ronde Eldenia in Arnhem met 0-2 versloeg. OJC Rosmalen VR1 - Beerse Boys VR1 wordt op zondag 19 juni in Rosmalen gespeeld, aanvang 12.00 uur. Het volledige speelschema staat onder het wedstrijdverslag; Beerse Boys VR1 vind je op de pagina's 3 en 4. We wensen onze dames heel veel succes in Rosmalen.

Trekvogels VR2 - Beerse Boys VR1

De reis naar Nijmegen werd door omstandigheden al vroeg aangevangen; om 09.00 uur stond de bus van Dietax voor op de Klep. Na iets meer dan een uur streek de groep neer op het terras van Trekvogels, waar allengs meer activiteit kwam; er stonden op het door veel groen omgeven sportpark drie nacompetitiewedstrijden op het programma. Mooi om te zien: er liggen drie velden op drie verschillende niveaus; Beerse Boys VR1 trad aan op 'het veld beneden'. Trekvogels is een 'convenantclub' van NEC, heeft zo'n 1000 leden en heeft net als Beerse Boys 5 damesteams.

In de wedstrijd bleek al snel dat het vanmiddag geen makkie zou worden. Trekvogels zette de aanvallen secuur op en was veel in balbezit, maar onze dames waren gevaarlijker. Al in de 9e minuut viel het eerste Beerse doelpunt, op aangeven van Luka Timmermans scoorde Esmee Willems de 0-1. Kim Mourmans speelde op het middenveld een belangrijke rol; ze wist met perfect geplaatste ballen over grote afstand keer op keer de snelle Beerse aanvalsters Esmee Willems en Luka Timmermans te bereiken. Het leverde veel meer doelgevaar op dan de aanvallen van Trekvogels. Uit een van de kansen zette Luka Timmermans rond de 20e minuut haar team op 0-2. Nadat de Beerse dames bij een vrije trap door het oog van de naald waren gekropen (bal tegen de paal), deed Trekvogels na een glijpartij van de zeer standvastige Pleun Neggers wat terug: 1-2. Er kwam nu weer even extra druk op de verdediging, maar de Beerse achterhoede gaf verder geen krimp meer. Het werd na ongeveer een half uur spelen zelfs 1-3 toen Luka Timmermans de bal voor het intikken kreeg. Deze stand bleef tot de rust onaangeroerd.

Na de pauze kwam het te verwachten offensief van Trekvogels om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Twee keer was de ploeg daar dicht bij, maar door goed keeperswerk van Lexi van den Broek en ongetwijfeld met wat geluk hielden de Beerse dames het doel verder schoon. De ruimte die aan de andere kant ontstond leverde enkele enorme kansen op voor Beerse Boys, maar vooral goed keeperswerk stond een vierde Beerse treffer in de weg. Geleidelijk aan zwakte de aanvalsdrift van Trekvogels wat weg en ging de vermoeidheid in het warme Nijmegen een steeds belangrijker rol spelen. Beide ploegen bleken niet meer bij machte om nog iets aan de stand te doen, zodat de ruststand tevens de eindstand bleek.

Vind ons leuk!
Voetbalvereniging Beerse Boys
Sportparklaan 2a
5091 EM Middelbeers
T. 013 - 514 13 51

Copyright © beerseboys.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites