Beerse Boys verzuimt De Valk pijn te doen: 2-1 verlies

DSC_0010

Beerse Boys trof in De Valk een ploeg die te kloppen was omdat beide ploegen kwetsbaar bleken. Maar De Valk creëerde meer en betere kansen dan de flets spelende bezoekers en won dan ook verdiend met 2-1. Twee verdedigende fouten luidden de 1-1 ruststand in; Joost Thomassen scoorde voor De Valk en binnen de minuut zorgde Daan Mulders voor de gelijkmaker. Na de pauze kopte Luc Nouwen de winnende voor De Valk achter Rob Wilborts.

Beerse Boys startte afwachtend en liet De Valk het spel maken. Door een mistrap van Ron van Korven kreeg Joost Thomassen een grote kans om in de 15e minuut de score te openen voor De Valk en met een diagonale lage schuiver benutte hij die ook, 1-0. De eerste de beste aanval van Beerse Boys hierna leverde meteen de gelijkmaker op: Daan Mulders ontfutselde laatste man Koen van Steensel de bal, ging alleen op het doel van Dennis Verhoeven af en scoorde onder de doelman door de 1-1 in de 16e minuut. Verder was het veldspel niet al te verheffend en goede scoringskansen deden zich nauwelijks voor. Neemt niet weg dat de Beerse doelman Rob Wilborts in de 20e minuut een goede redding moest verrichten om een nieuwe achterstand te voorkomen.

Ook in de tweede helft ging er veel mis, inclusief het afwerken van enkele aardige kansen voor De Valk, voor een groot deel ook door goed keeperswerk van Rob Wilborts. In de 70e minuut was een kopbal van Luc Nouwen uit een voorzet vanaf links hem echter te machtig en nam De Valk een 2-1 voorsprong. Dat was snel nadat Niels van Heerbeek bij Beerse Boys zijn rentree had gemaakt na een langdurige periode van blessureleed. Met hem in de gelederen ging Beerse Boys wel voor de gelijkmaker, maar kon geen vuist maken. Aan de andere kant moest doelman Rob Wilborts nog enkele keren zijn klasse tonen om een vroegtijdige beslissing te voorkomen, maar zijn ploegmaats bleken vanmiddag niet in staat om zijn arbeid met de gelijkmaker te belonen.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Ron van Korven, Nick van Rooy, Ruud Willems, Stijn van Heerbeek; Koen Verhagen (68. Niels van Heerbeek), Bram Gooskens, Joop Willems (86. Teun Wanrooij); Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders, Daan Mulders.

Op de foto boven het verslag schiet Daan Mulders de gelijkmaker op het doel van De Valk.