Beerse Boys verslaat koploper Sparta ’25 op de Klep: 2-1

DSC_0027

Beerse Boys heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in eigen huis koploper Sparta '25 een nederlaag toe te brengen. De eindstand was al na een half uur bereikt door doelpunten van Daan Mulders voor Beerse Boys en een tegendoelpunt van Daan van Heijnsbergen. Sparta ging in het restant van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker, maar Beerse Boys was enkele keren dichter bij de definitieve beslissing. De bezoekers eindigden de wedstrijd met 9 spelers omdat zowel Philippe Cleutjens (hinderen doorgebroken speler) als doelman Kamiel Pennings (neerleggen tegenstander) de rode kaart kregen voorgehouden. Jannes Mulders miste namens Beerse Boys een strafschop.

Beerse Boys toonde vanaf het begin de vereiste strijdlust om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Daarnaast liet de ploeg van trainer Hans Staps geregeld ook aardig voetbal zien. Bij een afgeslagen hoekschop van Sparta '25 bereikte Stijn van Heerbeek in de 5e minuut met een goed geplaatste bal aanvaller Daan Mulders, die alleen op de uitkomende doelman Kamiel Pennings af kon gaan en met een bekeken lob de Sparta-doelman passeerde: 1-0. Enkele minuten later was dezelfde Beerse aanvaller dicht bij zijn tweede doelpunt, maar zijn kopbal werd door de Sparta-doelman over getikt. In de 19e minuut was de koploper dicht bij de gelijkmaker, maar de goed genomen vrije trap van Rick van Heijnsbergen eindigde op de paal. De 2-0 viel plotseling in de 28e minuut. Daan Mulders besloot van grote afstand op het Sparta-doel te schieten en zag de bal in de verre hoek in het doel verdwijnen. De marge werd al weer snel teruggebracht tot 1, want na een goede aanval over rechts kon Daan van Heijnsbergen in de 29e minuut de 2-1 voor Sparta '25 binnen tikken. Het bleek een kwartier later de ruststand te zijn.

In de tweede helft kreeg het publiek aanvankelijk een zelfde spelbeeld voorgeschoteld. Een felle, spannende wedstrijd met slechts kleine kansjes. Na een dik uur spelen kwam Niels van Heerbeek bij Beerse Boys in het veld, fit genoeg om het slot van de wedstrijd vol te maken. Hij zorgde al snel voor gevaar, want glipte in de 73e minuut langs twee Sparta verdedigers, maar kwam niet ver omdat Philippe Cleuntjes hem in de heupzwaai nam. Doorgebroken speler onreglementair afstoppen, oordeelde scheidsrechter Tunders en dat betekende een rode kaart voor de Spartaan. De vrije trap leverde niets op. In de 78e minuut voltrok zich een soortgelijke situatie; Niels van Heerbeek werd voor doel aangespeeld, speelde zich vrij en trok op naar het Sparta-doel. Daar werd hij afgestopt door doelman Kamiel Pennings en ook op een manier die volgens de leidsman met rood bestraft diende te worden. Bram Werdens nam zijn plaats onder de lat in en voorkwam met een uitstekende redding de 3-1 van Jannes Mulders uit de toegekende strafschop. Sparta gaf nog niet op en probeerde nog een punt uit Middelbeers mee te nemen. Dat had gekund, als een van de hoge ballen goed was gevallen. Dat gebeurde niet en Beerse Boys moet het zichzelf aanrekenen dat het met enkele kansrijke situaties niet beter is omgegaan om de zege wat eerder veilig te stellen dan bij het laatste fluitsignaal in de 99e minuut.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek, Nick van Rooy, Ruud Willems, Robin van Rooy; Joop Willems, Bram Gooskens, Koen Verhagen; Pepijn van Spreuwel (62. Niels van Heerbeek), Jannes Mulders, Daan Mulders.

Grote foto boven het verslag: vreugde bij de Beerse spelers na de 2-0 van Daan Mulders.