Beerse Boys verliest van Someren en daalt af naar de 3e klasse

20220606-190143DSC_0020

Beerse Boys heeft het op de laatste speeldag van deze competitie niet bol kunnen werken. Het gaf, zeker in de tweede helft, goed partij aan de nummer 3 van de ranglijst sv Someren, maar zoals het gehele seizoen ontbrak het ook vandaag aan de afwerking. Door een doelpunt van Koen de Louw stond het bij rust 0-1 en moest concurrent RKVVO in Geldrop twee doelpunten goed maken; alle kans dus nog om het noodzakelijke gelijkspel te bereiken. In het tweede bedrijf gaf Beerse Boys veel beter partij en de gelijkmaker van Niels van Heerbeek kwam dan ook niet onverwacht. De 1-2 van Koen de Louw viel op een schlemielige manier, maar dat past in het beeld van het seizoen. Pepijn van Spreuwel kreeg vijf minuten voor tijd de ultieme kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar zijn strafschop werd door doelman Sil Joosten uit het doel gerammeld. Het slotoffensief van Beerse Boys leidde tot meer ruimte voor Someren en daarvan profiteerde opnieuw Koen de Louw in blessuretijd: 1-3.

Het belang van de wedstrijd van Beerse Boys tegen Someren legde de nodige druk op de spelers en dat was met name in de eerste helft goed te zien aan het spel. Met name bij enkele kansrijke aanvallen mislukte de eindpass en was het gevaar meteen weg. Aan de andere kant kwam ook Someren niet tot grote scoringsmogelijkheden, hoewel het meer in de aanval was dan de thuisploeg. Velen waren het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter om in de 15e minuut de bal niet op de stip te leggen, toen Jannes Mulders in het beruchte gebied onderuit werd geduwd. In de 20e minuut kon doelman Sil Joosten een knap schot van Erik Jans uit de bovenhoek tikken. Someren scoorde in de 27e minuut wél. Uit een voorzet van Luc Bouwmans vanaf de linker flank kon de vrijstaande Koen de Louw in de verre hoek raak knikken: 0-1. Beerse Boys was in de 31e minuut dicht bij de gelijkmaker; de kopbal van Joost Schapendonk uit een hoekschop kon door doelman Joosten echter op het nippertje gekeerd worden.

In de tweede helft gooide Beerse Boys alle schroom van zich af en ging met veel overtuiging en goed spel op jacht naar de gelijkmaker. De eerste grote kans na rust was in de 58e minuut echter voor Someren, maar doelman Rob Wilborts kon de zwak ingeschoten bal met de voet keren. Toen Niels van Heerbeek in de 69e minuut dreigde door te breken werd hij net buiten het strafschopgebied onreglementair gestopt. De vrije trap werd door Jannes Mulders hard ingeschoten, maar doelman Joosten kon de bal stoppen. In de volgende aanval was het wel raak. De kleine maar behendige aanvaller Erik Jans omspeelde enkele tegenstanders en kon de bal doortikken naar Niels van Heerbeek, die vrijstaand voor doel voor de gelijkmaker zorgde: 1-1 in de 70e minuut. Het bereiken van de nacompetitie gloorde, maar dat kreeg in de 76e minuut een knauw. Een diepe bal over rechts leek achter te gaan, maar kon nog net binnen gehouden worden. Doelman Rob Wilborts was al onderweg naar de 'uitbal' en kon de voorzet nog met de vingertoppen beroeren. Daardoor viel de bal voor de voeten van Koen de Louw en die had weinig moeite om deze in het lege doel te deponeren: 1-2. Er zat voor Beerse Boys niets anders op dan een alles of niets offensief in te zetten. Dat leidde in de 85e minuut tot een strafschop. Erik Jans dribbelde het strafschopgebied binnen en kwam links naast het doel uit, zodat hij een draai naar links maakte om de bal weer vrij te spelen. Daarbij werd hij echter vastgehouden en ging de bal op de stip. Ook met deze beslissing was lang niet iedereen het eens, maar het besluit bleef staan. De unieke kans op de gelijkmaker werd echter niet benut; Pepijnvan Spreuwel schoot weliswaar hard in, maar de bal kon door Sil Joosten weg gebokst worden. De focus bleef bij Beerse Boys ook hierna op de aanval gericht, maar het leidde niet meer tot doelrijpe kansen. De Beerse doelman Rob Wilborts moest nog wel in actie komen en een hard schot over tikken. De hieruit volgende hoekschop leverde alsnog het derde doelpunt van Koen de Louw op: 1-3 in de 4e en laatste minuut van de extra tijd.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Pim Ars (81. Sten Berben); Robin van Rooy, Niels van Heerbeek (72. Lars van de Sande), Teun Wanrooij (57. Dennis Schapendonk); Erik Jans, Jannes Mulders, Dima van Ham.