Beerse Boys verliest in Eersel met kleinst mogelijke verschil: 1-0

DSC_0003

Beerse Boys heeft in het restant van de inhaalwedstrijd tegen EFC in Eersel niet voor een verrassing kunnen zorgen. De thuisploeg, virtueel koploper, drukte na zo'n 10 minuten spelen het klassenverschil uit met het enige doelpunt van de wedstrijd, gescoord door Gijs Wuijts. In de tweede helft was ook EFC minder nauwkeurig in de passing en kwamen er nog nauwelijks doelrijpe kansen. Bij een overwinning met minstens 3 doelpunten verschil zou EFC de eerste periode gewonnen hebben, maar die gaat nu naar RKVVO.

De wedstrijd EFC – Beerse Boys werd op 29 september vroegtijdig gestaakt door een blessure van scheidsrechter Schuurmans. Aan het begin van het vervolg dat vanmiddag werd afgewerkt stond de klok op 23 minuten en de stand op 0-0. EFC mocht beginnen met een vrije trap op eigen helft en drong Beerse Boys meteen in de verdediging. Met goed opgezette aanvallen stichtte de thuisploeg het nodige gevaar en dwong het Beerse Boys enkele keren tot het hanteren van de noodrem. Uit een van de vrije trappen viel de openingstreffer in de 34e minuut. De bal werd in de Beerse verdediging vlak voor de doellijn niet resoluut weggewerkt, waarna Gijs Wuijts deze voor het inschieten had: 1-0. Ook de laatste 10 minuten van deze eerste helft gaf EFC de toon aan en was Beerse Boys met een lob van Daan Mulders, die naast het verlaten doel viel, maar één keer gevaarlijk.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders, hoewel Beerse Boys nu wat vaker aan aanvallen toekwam. EFC combineerde minder vlot dan in het kwart van de wedstrijd voor de rust en de eindpass was een stuk minder verzorgd. De Beerse doelman Rob Wilborts klaarde de meeste klussen in zijn doelgebied zonder al te veel problemen. Enkele keren ging de bal maar net naast zijn doel, maar die tussen de palen kwamen waren een prooi voor hem. Maar ook aan de andere zijde van het veld werd het niet of nauwelijks gevaarlijk. Pas toen zowel Niels van Heerbeek als Guus Hems als pure aanvallers in het veld waren gekomen konden de Boys voor wat gevaar zorgen en dat had in de 88e minuut een doelpunt op kunnen leveren. Pepijn van Spreuwel schoot in kansrijke positie echter over. Een minuut later ging een inzet van Rik Strijbosch maar net voorlangs, maar dat had ook de definitieve beslissing kunnen betekenen. Nu bleef het ook in de 5 minuten extra tijd nog spannend, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek, Nick van Rooy, Ruud Willems, Robin van Rooy (81. Niels van Heerbeek); Koen Verhagen, Bram Gooskens, Joop Willems (81. Guus Hems); Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders (78. Dennis Schapendonk), Daan Mulders.

Op de foto boven het verslag is de vrije trap waaruit de 1-0 gescoord wordt net genomen.