Skip to main contentNieuwsBeerse Boys strandt opnieuw in de poulefase van de bekercompetitie

DSC_0004

De poulefase van de bekercompetitie zit er weer op. Beerse Boys was ingedeeld met twee 4e-klassers en één 5e-klasser en als 3e-klasser dan ook aan haar stand verplicht om de poule te winnen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

De eerste wedstrijd werd op de Klep gespeeld tegen Terlo, een ploeg die na lange tijd vorig seizoen weer eens had mogen proeven aan een kampioenschap en naar de 4e-klasse was gepromoveerd. De Bergeijkenaren deden in de eerste helft niet veel onder voor de Boys en hielden tot de rust keurig stand (2-2). Jannes Mulders maakte beide Beerse doelpunten; de eerste al na zo'n 20 seconden. Jannes voegde na rust nog 2 doelpunten aan zijn productie toe en raakte de pijp bij Terlo leeg. Koen Timmermans, Niels van Heerbeek en Pepijn van Spreuwel voerden de score op naar 7-2.

Voor de tweede wedstrijd trok Beerse Boys naar 5e-klasser Hulsel. De kwaliteitsverhoudingen waren duidelijk op het veld, maar de slordigheidsgraad lag bij de Boys vrij hoog. Zo kon het gebeuren dat de thuisploeg enkele keren gevaarlijk kon worden en uit het redelijk beperkte aantal mogelijkheden toch twee keer wist te scoren. Na het openingsdoelpunt van Jannes Mulders kwam Hulsel al snel langszij. Halverwege de eerste helft schoot Guus Hems Beerse Boys naar een 1-2 ruststand. Niet lang na de pauze brachten Jannes Mulders en Lars van de Sande het verschil op 3 doelpunten en ook nu vloeide het geloof en de kracht bij de tegenstander weg. Na de 1-5 van Niels van Heerbeek strafte Hulsel zwak verdedigen binnen de minuut af (2-5), maar via Lars van de Sande en Pepijn van Spreuwel werd alsnog dezelfde eindstand als in de eerste wedstrijd bereikt: 2-7.

De derde en laatste wedstrijd werd in Bergeijk gespeeld tegen 'oude bekende' van vorig seizoen en degradant met dezelfde naam. Met 4 uit 2 waren ook zij nog kansrijk voor de poule-winst, maar dan zou wel van de Boys gewonnen moeten worden. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat dat zou gaan gebeuren, want door doelpunten van Niels van Heerbeek en Jannes Mulders nam Beerse Boys een 0-2 voorsprong. Vlak voor de pauze kwam Bergeijk echter terug tot 1-2 en vlak daarna zelfs op gelijke hoogte. Beerse Boys kwam niet meer tot het goede spel van voor de rust en speelde in een lager tempo, waardoor Bergeijk beter in de wedstrijd kwam. Terwijl Beerse Boys goede scoringsmogelijkheden liet liggen kwam Bergeijk zo'n 20 minuten voor tijd op een 3-2 voorsprong. Met lange ballen, maar zonder Erik Jans die zijn tweede gele kaart zag, probeerde Beerse Boys nog de gelijkmaker te forceren, maar het bleef bij 3-2, waardoor Bergeijk en niet Beerse Boys naar de knock-out fase gaat.

Beerse Boys begint zondag 24 september de competitie met de thuiswedstrijd tegen de amateurs van PSV uit Eindhoven. Net als vorig seizoen wordt er bij de wedstrijden in klasse 3D geen entree geheven, dus ook bij Beerse Boys mag iedereen weer gratis naar binnen.

Op bovenstaande foto scoort Niels van Heerbeek (9) tegen Terlo.