Beerse Boys sluit de competitie goed af met 3-1 winst op DBS

DSC_0061

Beerse Boys heeft de competitie 2022-2023 goed afgesloten met de zesde plaats in de eindrangschikking na een 3-1 overwinning op DBS dat zich plaatste voor de nacompetitie voor behoud van het derdeklasser schap. De thuisploeg was duidelijk de bovenliggende partij en de 1-0 ruststand (doelpunt Jannes Mulders) was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de eerste helft. Al snel in de tweede helft verdubbelde Jannes Mulders de voorsprong door een strafschop te benutten en in de eindfase bracht Niels van Heerbeek de 3-0 op het scorebord. Snel daarna bepaalde Toon Sweegers namens DBS de eindstand op 3-1. Beerse Boys nam in deze laatste wedstrijd van het seizoen afscheid van scheidend trainer Hans Staps en de spelers Joost Schapendonk en Daan Mulders die beiden besloten hebben om lager te gaan voetballen.

Daan Mulders kampt nog met een blessure, maar startte toch om na 3 minuten zijn plaats weer af te staan aan Dima van Ham. Op deze manier kon het publiek op een waardige manier afscheid van hem nemen na 14 seizoenen in het eerste van Beerse Boys. Ook zonder Daan legde Beerse Boys enkele fraaie combinaties op het veld. In de 6e minuut leidde een perfect opgezette aanval tot een doelpunt van Niels van Heerbeek, maar het werd wegens buitenspel afgekeurd. DBS was in de 13e minuut dicht bij een doelpunt; de inzet vanaf rechts ging echter voorlangs. Dat deed Jannes Mulders in de 14e minuut beter; aangespeeld door Pim Ars schoot hij de bal vallend in de uiterste hoek binnen: 1-0. Een vrije trap van Jannes Mulders in de 21e minuut kon door doelman Mitchell van Laarhoven over het doel getikt worden en aan de andere zijde zag doelman Rob Wilborts een doelpoging uit een hoekschop in de 33e minuut over gaan. Niels van Heerbeek was in de 35e minuut dicht bij de 2-0; zijn kopbal ging echter via binnenkant paal niet binnen en kon met wat kunst- en vliegwerk weggewerkt worden door de verdedigers van DBS.

Een perfecte pass van Pim Ars vanaf de linkerflank op spits Niels van Heerbeek in de 51e minuut leverde een strafschop op doordat Niels via een overtreding van een doelpoging werd afgehouden. Jannes Mulders schoot onhoudbaar binnen: 2-0 in de 52e minuut. In de 56e minuut was de thuisploeg dicht bij de 3-0, maar een strakke lage voorzet van Jannes Mulders kon net niet binnen getikt worden door Niels van Heerbeek. Ook in de 61e minuut leek de 3-0 te vallen, maar na een fraaie combinatie met Niels van Heerbeek en Jannes Mulders aan het einde schoot laatstgenoemde, gehinderd door een tegenstander, naast. Ook in de 79e minuut kon een lage voorzet van Niels van Heerbeek door Lars van de Sande niet in een doelpunt worden omgezet, maar in de 83e minuut was het wel raak. De rollen waren omgedraaid want Niels van Heerbeek tikte een voorzet van Lars van de Sande wel binnen: 3-0. Meteen hierna redde Toon Sweegers voor DBS de eer door de 3-1 aan te tekenen. Pepijn van Spreuwel was in de 86e minuut nog dicht bij een doelpunt, maar na een sterke solo schoot hij rakelings voorlangs. Ondanks een slotoffensiefje van DBS bleek de 3-1 de eindstand.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk (88. Teun Wanrooij); Koen Timmermans, Bram Gooskens, Jannes Mulders (61. Finn van Kollenburg); Daan Mulders (4. Dima van Ham, 88. Arn Scholten), Niels van Heerbeek, Pim Ars (61. Lars van de Sande).

Na afloop van de wedstrijd namen de selectie en het bestuur afscheid van trainer Hans Staps, die na 4 enerverende jaren, met daarin de corona-beperkingen, Beerse Boys gaat verlaten en zijn trainerskloffie voor nu aan de wilgen hangt. Ook werden Joost Schapendonk en Daan Mulders, die na een mooie carrière in de selectie in een lager team gaan voetballen, uitgezwaaid. Tenslotte een mooie geste van Hans Staps richting de trouwe supporters - en de naast betrokken vrijwilligers bij de selectie - die uit handen van Hans of een van de selectiespelers een bloemetje en/of enkele flesjes bier in ontvangst mochten nemen: een bijzonder gewaardeerde afsluiting van het 'tijdperk Hans Staps'. Het ga je goed Hans!