Beerse Boys op schot tegen Valkenswaard maar verliest toch in de slotfase: 5-3

20220320-202425DSC_0019

Na 39 minuten in de eerste helft, die overigens zo'n 5 minuten stillag voor een blessurebehandeling bij doelman Rob Wilborts van Beerse Boys, keek Beerse Boys tegen een 2-0 achterstand aan (doelpunten van Sem van Ham en Thom van de Donk). Donderdag was nog bewezen dat doelpunten maken ook tot de krachten van Beerse Boys hoort en dat liet Daan Mulders op slag van rust ook zien: 2-1. Na de pauze trokken de bezoekers de stand zelfs gelijk uit een vrije trap van Robin van Rooy. De ploegen ontliepen elkaar weinig en de gelijke stand bleef dan ook lang op het scorebord staan. Jordi van Meurs bracht daar toch weer verandering in en tekende de 3-2 aan. Vijf minuten later antwoordde Niels van Heerbeek met een knap doelpunt, maar vanaf de aftrap strafte Cas Glaser Beers gestuntel in de achterhoede af en in de laatste seconde van de wedstrijd sloeg Sem van Ham namens Valkenswaard nogmaals toe: 5-3 waar een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven zou hebben.

Valkenswaard en Beerse Boys legden een slordige wedstrijd op de mat; opvallend veel passes mislukten aan beide zijden. Er ontstond dan ook sporadisch gevaar voor de doelen. Bij een aanval over links van Valkenswaard in de 8e minuut kwam de bal voor het Beerse doel waar de dekking niet goed verzorgd was en Sem van Ham een hoek kon uitkiezen: 0-1. Niels van Heerbeek stelde daar namens Beerse Boys in de 19e minuut twee doelpogingen tegenover; zijn eerste inzet werd geblokt en zijn tweede ging via enkele verdedigers tot hoekschop. Bij de hoekschop werd de bal van de lijn gehaald en schoot Daan Mulders de rebound rakelings over. Bij een aanval van Valkenswaard zo'n 5 tellen later werd doelman Rob Wilborts hard tegen de grond gewerkt door een aanvaller van Valkenswaard. Na een behandeling van zo'n 5 minuten moest hij groggy het veld verlaten en kon zich melden in de inmiddels uitpuilende ziekenboeg. Giovanni de Vrij verving hem overigens met verve. Maar hij was kansloos in de 39e minuut toen Thom van de Donk een lange terugspeelbal van Pepijn van Spreuwel oppikte (2-0), maar in de 45e minuut redde hij uitstekend met de voet. In de 3e minuut van de extra tijd plaatste Beerse Boys een uitstekende snelle aanval over links. Niels van Heerbeek bracht de bal perfect voor doel waar Daan Mulders met een kopbal in de verre hoek doelman Koen Wouters geen kans gaf: 2-1.

In de tweede helft deed eerst Valkenswaard weer van zich spreken met een bal op de lat in de 49e minuut. Daarna was het de beurt weer aan Beerse Boys dat in de 51e minuut een vrije trap mocht nemen net buiten het strafschopgebied. Robin van Rooy plaatste de bal in de uiterste rechter hoek en zorgde daarmee voor de 2-2. Er kwamen vervolgens kansen om op voorsprong te komen. In de 56e minuut schoot Niels van Heerbeek na een snelle uitval over en in de 61e werd de bal van de Valkenswaardse doellijn getrapt. In de tegenaanval mikte Thom van de Donk voor de thuisploeg maar net naast. Jordi van Meurs was er in de 64e minuut nog dichter bij, maar kreeg de bal vlak voor de doellijn niet in het doel gewerkt. Dat lukte hem in de 83e minuut wel toen hij veel verder van het doel af een afvallende bal in de uiterste hoek schoot: 3-2. Lang stond deze stand niet op het scorebord; Beerse Boys drong aan en dat resulteerde in de gelijkmaker in de 88e minuut. Niels van Heerbeek speelde de bal bij een goede aanval over meerdere schijven handig voor zichzelf vrij en haalde verwoestend uit: 3-3. Het zou de terechte uitslag zijn geworden, maar Valkenswaard strafte in de 89e minuut enkele Beerse missers in de verdediging af en kwam via Cas Glaser weer op voorsprong: 4-3. Beerse Boys ging uiteraard op jacht naar de verdiende gelijkmaker maar de ruimte die voor doelman De Vrij ontstond bood Sem van Ham de kans om er in de 6e minuut van de extra tijd zelfs 5-3 van de maken. Hierna is er niet meer afgetrapt.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts (30. Giovanni de Vrij); Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk (76. Joran Liebregts); Koen Verhagen, Dennis Schapendonk, Teun Wanrooij; Daan Mulders, Niels van Heerbeek, Dima van Ham (46. Bas van de Schoot)