Beerse Boys onmachtig tegen Valkenswaard: 3-2 verlies

DSC_0019

Vrijwel de hele wedstrijd gutste de regen op het kunstgrasveld in Valkenswaard en dat bleek een goede wedstrijd in de weg te staan. Veel ballen werden foutief geplaatst of gleden door en dat zorgde voor een rommelig spelbeeld. De doelpunten vielen voor een deel uit persoonlijke fouten en daarnaast liep het nog enkele keren goed af bij een misser. Thom van den Donk en Stijn van Heerbeek zorgden voor een 1-1 ruststand en Daan Mulders kopte Beerse Boys al snel na de pauze op voorsprong. Thom van den Donk wist de stand binnen 5 minuten weer gelijk te trekken waarna Brian Vermeer uit een onmogelijke hoek toch de winnende scoorde: 3-2 voor sv Valkenswaard.

Natte omstandigheden bij de wedstrijd tussen Valkenswaard en Beerse Boys. Misschien is het dan fijner spelen op kunstgras dan op natuurgras, maar vanmiddag zagen de toeschouwers vanaf de tribune toch een rommelige wedstrijd met veel balverlies en passes die niet aankwamen. Zo leidde balverlies op het Beerse middenveld in de 6e minuut voor de eerste grote kans in de wedstrijd en die was wel aan Thom van den Donk besteed; hij liet doelman Rob Wilborts met een hard laag schot kansloos: 1-0. Even later opnieuw een grote kans voor de thuisploeg na een 'misverstand' tussen twee Beerse spelers, maar nu werd deze niet benut. Na een kwartier spelen kwam Thom van den Donk min of meer gelukkig in balbezit na een opruimactie in de Valkenswaardse verdediging, maar ook nu werd het Beerse net niet gevonden. Een minuut later was de stand gelijk. Stijn van Heerbeek stond nog voor het vijandelijke doel vanwege een hoekschop die half werd afgeslagen; de nieuwe voorzet was een prooi voor hem en zijn kopgoal betekende de 1-1 in de 16e minuut. Hoewel er hierna nog doelrijpe kansen kwamen werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

Na de thee nam Beerse Boys al snel een voorsprong. Uit een aanval over links volgde een voorzet van Pepijn van Spreuwel die door Daan Mulders met het hoofd in de verre hoek werd verzilverd: 1-2 in de 49e minuut. Lang kon Beerse Boys van deze voorsprong niet genieten. Bij een hoekschop in de 54e minuut kwam de bal voorbij de tweede paal bij Thom van den Donk die via de benen van Jannes Mulders in de korte hoek raak schoot: 2-2. Beide ploegen bleven gaan voor de overwinning en het spel golfde op en neer maar leverde nauwelijks goede scoringsmogelijkheden op. In de 62e minuut kwam er die wel een voor Valkenswaard toen Thom van den Donk met een subtiele voetbeweging de bal over de Beerse verdediging liftte en Brian Vermeer in kansrijke positie zette. Bij het passeren van doelman Rob Wilborts week hij echter veel uit naar links van het doel en konden zowel verdedigers als aanvallers hun positie innemen en leek het gevaar geweken. Brian Vermeer kwam uiteindelijk toch tot een laag schot dat in de verre hoek tussen alle benen door doel trof: 3-2. Uiteraard ging Beerse Boys weer op zoek naar de gelijkmaker, maar Valkenswaard was uiteindelijk nog twee keer het dichtst bij een doelpunt. In de 72e minuut ruziede Ruud Willems met de bal en trapte deze uiteindelijk weg om hem niet aan een tegenstander kwijt te raken: de bal ging rakelings naast het eigen doel. In de 79e minuut was een uitstekende redding van de Beerse doelman nodig om het vierde tegendoelpunt te voorkomen. Ondanks nog enkele aanvallende wissels moest Beerse Boys zich bij de nederlaag neerleggen.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Robin van Rooy, Ruud Willems, Stijn van Heerbeek (82. Guus Hems), Nick van Rooy; Joop Willems (87. Perry van Ham), Bram Gooskens, Tijs van Oirschot (59. Lars van de Sande); Daan Mulders, Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel.