Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys nog niet veilig na 2-5 verlies tegen PSV

20230514-181658DSC_0017

Het belang van de wedstrijd was voor beide partijen levensgroot. Voor PSV het grootst en dat verklaart wellicht het verschil in de echte wil om te winnen. Al in de eerste minuut kwam PSV op voorsprong via Jimmey Granviel, maar binnen 10 minuten kon Jannes Mulders de schade herstellen. Vervolgens bezorgden Sep Drabbels en Amir Al-Anany (strafschop) PSV een 1-3 voorsprong. Opnieuw Jannes Mulders stelde daar met een rake kopbal wat tegenover namens de thuisploeg; Amir Al-Anany wilde niet achterblijven en sloot de doelpuntrijke eerste helft af met de 2-4. In het tweede bedrijf kwamen er wel kansen voor beide ploegen, maar scoren bleek moeilijker geworden; alleen Jimmey Granviel vond in de slotfase met ook zijn tweede van de middag nog het net: 2-5.

Beerse Boys kwam al snel achter de intenties van PSV dat zich op de ranglijst nog bij de ploegen bevindt die via de nacompetitie moeten proberen in de derde klasse te blijven. Na de eerste Beerse aanval plaatste PSV een scherpe tegenaanval over rechts waarin Jimmey Granviel via een splijtende dieptepass werd gevonden en met een diagonale boogbal de uitkomende Beerse doelman Rob Wilborts kansloos liet: 0-1 na 58 seconden. Beerse Boys drong hierna aan op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 10e minuut toen Jannes Mulders nog een kansje zag in een bal die richting doelman Devidson Janzen stuiterde; hij kon met de punt van de schoen de bal voor de handen van de doelman weg tikken en via de binnenkant van de paal verdween deze in het doel: 1-1. Een ingooi van Pepijn van Spreuwel in de 21e minuut naar Jannes Mulders werd door Jannes 'panklaar' voor het PSV-doel gelegd voor Lars van de Sande maar diens uithaal ging hard naast. Twee minuten later liet Sep Drabbels zien hoe het wel moet; hij ontving de bal vanuit de hoek bij een aanval die daar dood liep en plaatste deze in de verre hoek: 1-2. Na een half uur spelen beging Koen Timmermans bij de achterlijn maar binnen het beruchte gebied een overtreding die door scheidsrechter IJzerman met een penalty werd bestraft. Amir Al-Anany liet doelman Rob Wilborts kansloos: 1-3 in de 31e minuut. De bal had aan de overzijde in de 33e minuut ook op de stip gekund toen Jannes Mulders zwaar gehinderd werd bij een schot op doel. De bal kwam op de paal en daar bleef het bij. In de 36e minuut was het alsnog raak. Robin van Rooy stuurde uit een vrije trap de bal naar Jannes Mulders die met een krachtige kopstoot de 2-3 aantekende. De koek was hiermee nog niet op in de al doelpuntrijke eerste helft. In de 3e minuut van de extra tijd was Amir Al-Anamy de snelste bij een dieptepass en schoof de bal onder de uitgekomen Beerse doelman Wilborts door: 2-4.

Na de pauze verscheen Niels van Heerbeek bij Beerse Boys in de ploeg en hij zorgde voor het nodige aanvallende gevaar. In de 54e minuut had hij alle pech toen zijn schot van paal naar paal ketste maar weer het veld in stuitte. In de 59e minuut werd tijdrekken van doelman Janzen bestraft met een vrije trap voor Beerse Boys in het Eindhovense doelgebied. De bal werd hard ingeschoten maar door enkele PSV-ers op tijd geblokt. In de 65e minuut ontsnapte Beerse Boys aan een grotere achterstand toen een kopbal op de kruising kwam en ook in de 79e minuut waren de bezoekers dicht bij een doelpunt, maar nu kwam de bal uit vrije positie tegen de lat. Een minuut later verrichtte Devidson Janzen een knappe redding bij een harde lage schuiver van Niels van Heerbeek; in de rebound kopte Niels rakelings voorlangs. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel in de 86e minuut. In een snelle aanval van PSV over rechts werd de bal voor het Beerse doel gebracht waar Jimmey Granviel klaar stond om de bal eenvoudig binnen te tikken. Beerse Boys zal nog twee keer 'aan de bak' moeten om zich in veilige haven te spelen.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy (82. Pim Ars), Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Koen Timmermans (46. Niels van Heerbeek; 85. Juul Verhagen), Bram Gooskens, Teun Wanrooij (82. Arn Scholten); Dima van Ham, Jannes Mulders, Lars van de Sande.