Beerse Boys niet opgewassen tegen Mierlo Hout: 1-3

20220327-183634DSC_0004

Zeker in de eerste helft was het bezoekende Mierlo Hout de bovenliggende partij. Beerse Boys moest op de Klep alle zeilen bijzetten om de schade beperkt te houden. Dat lukte redelijk, want alleen Jasper Lalisang en Jeroen Rooijakkers vonden het net. Na de pauze zorgde Mike de Meij al snel voor de 0-3 en konden de gasten feitelijk wat meer achterover leunen. Met het laatste half uur twee ervaren krachten in de achterhoede lukte het vervolgens Beerse Boys nog om wat terug te doen via Bob Smolders. Eindstand derhalve 1-3.

Beerse Boys kon in deze thuiswedstrijd tegen subtopper Mierlo Hout niet beschikken over vier ervaren basiskrachten en dat kwam de rust in de ploeg niet ten goede. Zoals gebruikelijk werd er hard gewerkt, maar met name in de duels kwamen de Boys vaak tekort. Mierlo Hout ging vanaf de aftrap volop in de aanval en in de 7e minuut was een knappe redding van doelman Rob Wilborts nodig om het doel schoon te houden. Dat lukte twee minuten later niet bij een hoekschop. De bal viel in de drukte voor de voeten van aanvoerder Jasper Lalisang en die had er dan ook weinig moeite mee om de bal binnen te prikken: 0-1. In de 12e minuut onderscheidde doelman Wilborts zich andermaal en in de 14e minuut werd een doelpunt van Mierlo Hout wegens buitenspel afgekeurd. Beerse Boys kon amper voor gevaar zorgen en kreeg in de 33e minuut hulp van de tegenstander waarbij doelman Milan Lebens een hoge terugspeelbal niet goed onder controle kon krijgen. Die werd een prooi voor Erik Jans en die bood Dennis Schapendonk de gelegenheid om het verlaten doel onder vuur te nemen, maar die raakte de bal – oorzaak hobbelig veld – niet goed. Uit een aanval over rechts kwam de stand in de 37e minuut wel op 0-2. Een lage voorzet passeerde iedereen behalve Jeroen Rooijakkers, die bij de tweede paal eenvoudig kon scoren.

Vrij snel na de aftrap voor de tweede helft besliste Mierlo Hout de wedstrijd door via Mike de Meij in de 47e minuut de 0-3 in het Beerse doel te deponeren. Het was afwachten hoe hoog de score zou uitvallen, maar Beerse Boys had in de tweede helft meer in te brengen dan in de eerste. Het laatste half uur brachten oudgedienden Rob van Bijsterveldt en Bob Smolders bovendien de nodige rust in de Beerse defensie en kon er ook wat meer naar voren gevoetbald worden. Tot grote kansen leidde dat vooralsnog niet; Pepijn van Spreuwel kon alleen met een (niet bestrafte) overtreding de doorgang naar het doel belet worden en een goed schot van Dennis Schapendonk in de 64e minuut werd door doelman Lebens met een save onschadelijk gemaakt. In de 78e minuut was het dan toch nog raak voor de thuisploeg. Bob Smolders trok mee ten aanval en bereikte de achterlijn vlak naast het doel. Zijn inzet kon niet door een verdediger geblokt worden en ging tussen doelman Milan Lebens en de paal het doel in: 1-3. Veel gebeurde er verder niet meer, het laatste kwartier had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Bas van de Schoot (59. Bob Smolders), Nick van Rooy, Robin van Rooy, Koen Timmermans; Pepijn van Spreuwel, Koen Verhagen (59. Rob van Bijsterveldt), Teun Wanrooij; Niels van Heerbeek, Dennis Schapendonk, Erik Jans