Beerse Boys moet diep door het stof bij Mierlo Hout: 9-1

DSC_0007

Beerse Boys beleefde uit bij Mierlo Hout een dramatische middag. Een snel tegendoelpunt uit een overrompelend begin van de sterke thuisploeg sloeg meteen een grote deuk in de hoop op een eventuele stunt en na goed spel van Mierlo Hout en een foutenfestival bij Beerse Boys stond het bij rust al 6-1. Jasper Lalisang scoorde voor de thuisploeg drie keer, Thom Meeuwsen twee en Chafik Mezziani één keer. Jannes Mulders maakte de tegentreffer door een gemakkelijk gegeven strafschop te verzilveren. In de tweede helft was het krachtsverschil nog steeds overduidelijk en voerden Richard Rooijakkers (2x) en Dani Deelen de score op tot de 9-1 eindstand.

Het begin van de wedstrijd was voor Beerse Boys zo slecht als maar kon. Een hoekschop in de 3e minuut leverde al een voorsprong voor Mierlo Hout op doordat Jasper Lalisang profiteerde van Beers' mistasten en de 1-0 achter doelman Rob Wilborts werkte. Mierlo Hout was duidelijk de betere ploeg en Beerse Boys moest alle zeilen bijzetten om enigszins grip te krijgen op de snelle combinaties van de thuisploeg. Met een hoge bal was Jannes Mulders in de 15e minuut dicht bij de gelijkmaker omdat de bal maar net naast het doel van Tom Verhoeven viel. De aanval die hierna volgde leverde het tweede doelpunt voor Mierlo Hout op: een voorzet vanaf de rechter flank werd door Jasper Lalisang ongehinderd tegendraads in de hoek gekopt: 2-0 in de 16e minuut. Dramatisch uitverdedigen luidde in de 21e minuut de derde tegentreffer voor Beerse Boys in; Thom Meeuwsen kwam in balbezit en schoot de 3-0 binnen. Een slecht uitgevoerde vrije trap tussen Nick van Rooij en Jannes Mulders betekende balverlies en de 4-0 met buitenkant voet door wederom Jasper Lalisang in de 33e minuut. Thom Meeuwsen liet 6 minuten later zien die kunst ook te beheersen en tikte de bal ook met buitenkant voet langs de uitkomende Beerse doelman Rob Wilborts: 5-0. In de 41e minuut kon Jannes Mulders wat terug doen; hands is hands moet arbiter Masman gedacht hebben en aangezien dat binnen het strafschopgebied was ging de bal op de stip: hard in de hoek werd het 5-1. In de 1e minuut van de blessuretijd bepaalde Chafik Mezziani de ruststand op 6-1 nadat hij de bal van Robin van Rooij in de voeten kreeg gespeeld en vrij voor doel bekwaam afrondde.

Ook in de tweede helft was het voornamelijk eenrichtingverkeer naar het Beerse doel, maar bood Beerse Boys toch wat meer tegenstand en bleven de fatale fouten van de eerste helft uit. Dat neemt niet weg dat de gehavende Beerse ploeg nog drie maal een tegentreffer moest incasseren en zelf nauwelijks gevaar kon stichten. Richard Rooijakkers maakte er in de 52e minuut uit een hoekschop 7-1 van, Dani Deelen met een fraaie kopbal uit ook een hoekschop in de 60e minuut 8-1 en Richard Rooijakkers met een geplaatst schot in de rechter bovenhoek 9-1 in de 84e minuut. De thuisploeg ging hierna vanzelfsprekend voor de dubbele cijfers, maar dat bleef Beerse Boys dan toch bespaard; het was zo al erg genoeg.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Lars van de Sande (22. Thijs van Oirschot), Nick van Rooy, Bram Gooskens, Robin van Rooy; Koen Verhagen, Dennis Schapendonk (61. Teun Wanrooij), Joop Willems; Pepijn van Spreuwel (61. Doi Deenen), Jannes Mulders, Daan Mulders.

Foto boven het verslag: aanvoerder Bram Gooskens aan de bal. Klik op onderstaande foto's voor een vergroting.