Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys moet de punten in Oirschot laten: 2-0

DSC_0011

Beerse Boys en Oirschot Vooruit hielden het lang spannend in de Oirschotse derby, maar dat lag vooral aan het lage rendement dat Oirschot Vooruit uit de vele kansen haalde. Beerse Boys zette daar een tijdlang goed veldspel tegenover, maar te vaak werd de bal voortijdig verspeeld om tot echte kansen te komen. Dat het het een ruim half uur lang met 10 man moest doen (rood voor Stijn van Heerbeek in de 55e minuut) was aan het spel nauwelijks te merken. Op slag van rust bracht Koen Versteden de thuisploeg aan de leiding en Joris Swaanen maakte 4 minuten voor tijd een einde aan alle onzekerheid: 2-0.

De middag begon op sportpark Moorland al niet goed voor Beerse Boys: laatste man en routinier Ruud Willems raakte in de warming up af en kon niet meespelen. Zijn broer, middenvelder Joop, had nog de naweeën van een lichte hersenschudding, opgelopen in de wedstrijd tegen RKVVO, en was eveneens niet beschikbaar. Desalniettemin gaf Beerse Boys goed partij aan de thuisploeg en had een groot deel van de eerste helft een overwicht. Dat na een half uur spelen Pepijn van Spreuwel geblesseerd moest uitvallen en meteen na de rust ook Daan Mulders nog eens met een blessure naar de kant moest, deed de Beerse aanvalskracht geen goed. Een goede verdedigende actie van Stijn van Heerbeek voorkwam in de 9e minuut een Oirschotse voorsprong en in de 36e minuut was het even hectisch voor het Beerse doel. Eerst voorkwam doelman Rob Wilborts met een van zijn uitstekende reddingen een doelpunt en omdat een Oirschotse aanvaller de bal op doel mocht trappen terwijl de Beerse doelman er liggend zijn hand op had werd het wederom gevaarlijk, maar nu redde Stijn van Heerbeek op de doellijn. Beerse Boys stelde hier qua kansen weinig tegenover; een hard laag schot van grote afstand van Jannes Mulders in de 24e minuut waarmee doelman Niels Stockman wat moeite had, was het enige wapenfeit in het eerste bedrijf. Oirschot Vooruit zette in de slotfase nog even aan en zag een fraai kopdoelpunt in de 36e minuut wegens buitenspel afgekeurd worden, maar kwam in de eerste minuut van de extra tijd toch nog op voorsprong. Scheidsrechter Westing gaf wel heel gemakkelijk een vrije trap aan de thuisploeg en Fons Meeuwis bezorgde de bal na een goede combinatie over rechts bij de inkomende Koen Versteden die onhoudbaar binnen schoot: 1-0.

In de tweede helft viel na 5 minuten spelen Daan Mulders uit en weer 5 minuten later moest Stijn van Heerbeek na een wilde actie, waarvoor hij de rode kaart kreeg voorgehouden, eveneens het speelveld verlaten. Hoewel de Oirschotse aanvallen nu nadrukkelijker op het Beerse doel af kwamen bleef de tweede treffer lang uit. Met vlagen was Beerse Boys zelfs de bovenliggende partij, maar het slaagde er niet in om op beslissende momenten de bal in de ploeg te houden. Diverse goede reddingen van Rob Wilborts in het Beerse doel hielden de hoop in de ploeg van trainer Hans Staps op een punt levendig. Oirschot Vooruit had pech bij een schot van Bram Meeuwis dat in de 71e minuut op de lat eindigde, maar geluk dat een overtreding op Koen Verhagen net buiten het strafschopgebied in de 74e minuut onbestraft bleef. De beslissing leek in de 81e minuut te vallen, maar omdat er een overtreding aan vooraf ging werd een Oirschots doelpunt afgekeurd. Er moest gewacht worden tot de 86e minuut. Een half afgeslagen corner werd door Joris Swaanen met een droge knal in de verre hoek tot doelpunt verheven en daarmee was de wedstrijd beslist: 2-0.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek, Nick van Rooy, Bram Gooskens, Robin van Rooy; Koen Verhagen, Dennis Schapendonk, Jannes Mulders; Daan Mulders (50. Thijs van Oirschot), Perry van Ham (62. Ron van Korven), Pepijn van Spreuwel (30. Lars van de Sande).

Op de foto boven het verslag verricht doelman Rob Wilborts een van zijn talrijke goede reddingen.

Hieronder: Jannes Mulders schiet een vrije trap in de muur - Aanvoerder Bram Gooskens zoekt naar een afspeelpunt - Alle zeilen bijzetten in de Beerse verdediging.