Skip to main contentNieuwsBeerse Boys moet de punten aan NWC laten: 1-3

20220508-155656DSC_0029

Het Astense NWC boekte een verdiende 1-3 overwinning op Beerse Boys, dat zich niet ingroef (NWC won een week eerder immers met 0-8 bij Braakhuizen), maar de gehele wedstrijd streed voor een goed resultaat. De individuele klasse van NWC maakte het verschil. Dat werd in de eerste helft na een half uur uitgedrukt door een fraai doelpunt van Youri van Brussel en na de pauze maakte Arne van Geffen er via een strafschop al snel 0-2 van. Erik Jans zorgde na een fraaie individuele actie voor de 1-2 en daarmee voor wat meer geloof bij de thuisploeg. Tien minuten voor tijd besliste Martijn Ghielen met de 1-3 de wedstrijd.

Zeker in de eerste helft was NWC duidelijk de bovenliggende partij. De Beerse doelman Rob Wilborts had al drie goede reddingen verricht toen hij op een kopbal van Youri van Brussel in de 31e minuut kansloos was; na een gesmeerd lopende aanval kopte de NWC'er vallend fraai raak in de uiterste bovenhoek. Na ruim tien minuten spelen had Koen Verhagen met een goed schot, dat door doelman Gijs Brusewitz over de lat getikt werd, voor het enige Beerse gevaar gezorgd. De overige aanvallen van de thuisploeg, die er wel degelijk ook waren, stierven vroegtijdig in schoonheid of leverden geen problemen op voor de Astense doelman.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen een overtreding van Nick van Rooy door scheidsrechter Ulijn bestraft werd met een strafschop. Arne van Geffen wist wel raad met deze buitenkans en stuurde Rob Wilborts naar de verkeerde hoek: 0-2 in de 51e minuut. NWC liet vervolgens het initiatief wat meer aan Beerse Boys, maar echte doelrijpe kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Tot Erik Jans in de 68e minuut aan een lange dribbel begon om zich in een positie te manoeuvreren waarin hij op doel zou kunnen schieten. Dat lukte hem en hij schoot fraai raak in de verre hoek: 1-2. Het bracht weer wat meer hoop op een goed resultaat, maar verkeerde keuzes en onnodig balverlies waren vaak de oorzaak dat een kansrijk lijkende aanval toch niets opleverde. Aan de andere kant was NWC in de 80e minuut met een snelle 'tegenstoot' wel succesvol doordat Martijn Ghielen vrij voor doel gespeeld werd en de hoek kon uitkiezen: 1-3. In de 85e minuut was Joost Schapendonk met een goede kopbal nog gevaarlijk, maar het bleef bij de 1-3 stand.

Donderdagavond 12 mei speelt Beerse Boys de volgende competitiewedstrijd, tegen Hilvaria aanvang 19.15 uur in Hilvarenbeek.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Koen Verhagen, Dennis Schapendonk, Teun Wanrooij; Doi Deenen (46. Guus Hems), Niels van Heerbeek (75. Ivo Roefs), Dima van Ham (57. Erik Jans).