NieuwsBeerse Boys moet de eer laten aan effectief Oirschot Vooruit: 2-4

DSC_0017

De twee laatste speelronden hebben Beerse Boys in een lastige situatie gebracht. Zelf verloor het van de naaste concurrenten Hilvaria en Oirschot Vooruit, terwijl juist die ploegen twee keer aan het langste eind trokken. Tegen Oirschot Vooruit hield de gehavende thuisploeg lang zicht op een goed resultaat, maar toen de 2-3 een feit was bleef van het geloof in een goede afloop weinig over. Door doelpunten van Pepijn van Spreuwel en Joris Swaanen (penalty) stond het halverwege 1-1. Meteen na de pauze bracht Ruud Willems via een penalty Beerse Boys weer op voorsprong, maar opnieuw Joris Swaanen, Daan Hagemeier en Koen Versteden bepaalden de eindstand op 2-4.

De laatste speeldag voor carnaval had Beerse Boys geen goeds gebracht en de eerste erna won Beerse Boys als enige van de onderste vier van de ranglijst niet. Trainer Hans Staps was niet te benijden omdat hij enkele belangrijke spelers moest missen. Desalniettemin kon zijn ploeg lang mee met Oirschot Vooruit, een van de concurrenten voor de onderste drie plaatsen op de ranglijst. Bij een hoekschop in de 15e minuut kwam Beerse Boys goed weg omdat de bal tot twee keer toe op de paal belandde, alvorens doelman Giovanni de Vrij – die de in Hilvarenbeek aan zijn voet geblesseerd geraakte Rob Wilborts goed verving – redding bracht. De thuisploeg kwam wat beter in zijn spel en een schot van Dennis Schapendonk ging in de 24e minuut rakelings naast het Oirschotse doel. Een goed opgezette aanval over links bracht in de 31e minuut wel succes. Niels van Heerbeek schoof de bal door naar Pepijn van Spreuwel die vanaf rechts met een lage diagonale schuiver doelman Niels Stockman passeerde: 1-0. De voorsprong bereikte de rust net niet. Stijn van Heerbeek bracht in het beruchte gebied zijn tegenstander ten val en dat betekende een strafschop die door specialist Joris Swaanen in de 45e minuut werd verzilverd: 1-1.

Al snel na de pauze ging de bal nogmaals op dezelfde stip; nu stopte Koos Gloudemans de gevaarlijkste Beerse aanvaller Niels van Heerbeek onreglementair en bracht een andere specialist, Ruud Willems, de stand op 2-1 in de 47e minuut. Even later scoorde dezelfde Beerse speler bijna opnieuw, maar gelukkig voor hem kwam de bal tegen de lat van zijn eigen doel. Nick van Rooy had in de 53e minuut pech toen zijn schot tegen de lat spatte boven doelman Stockman en in de volgende Beerse aanval schoof Niels van Heerbeek de bal maar net voorlangs het Oirschotse doel. Een schot van Zeb van Beers in de 58e minuut kon door doelman Stockman niet klemvast gepakt worden en schoot Pepijn van Spreuwel de terugkomende bal binnen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Even kwam Oirschot Vooruit onder de druk uit en dat leverde de gelijkmaker op; Joris Swaanen kopte in de 63e minuut de bal in de rechter bovenhoek: 2-2. Bij een goed schot van Pepijn van Spreuwel in de 65e minuut moest Niels Stockman de hoek in om de bal naast te kunnen tikken. Het bleek de laatste echte kans voor Beerse Boys. In de 70e minuut kwam Oirschot Vooruit op voorsprong door een schot van Daan Hagemeier dat in de verre hoek tegen de touwen eindigde: 2-3. Oirschot Vooruit had in het restant van de wedstrijd weinig meer van Beerse Boys te duchten en stelde in de 90e minuut de overwinning helemaal veilig door een doelpunt in de korte hoek van de net ingevallen Koen Versteden: 2-4.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Stijn van Heerbeek (81. Ron van Korven), Ruud Willems, Nick van Rooy, Robin van Rooy; Joop Willems, Koen Verhagen, Dennis Schapendonk; Pepijn van Spreuwel, Niels van Heerbeek, Zeb van Beers (67. Guus Hems)

Vind ons leuk!
Voetbalvereniging Beerse Boys
Sportparklaan 2a
5091 EM Middelbeers
T. 013 - 514 13 51

Copyright © beerseboys.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites