Beerse Boys laat ruime voorsprong glippen tegen Wilhelmina Boys: 3-3

20221120-191754DSC_0011

Guus Hems – met een schitterend doelpunt – en Lars van de Sande hadden Beerse Boys aan een riante ruststand geholpen en meteen na de pauze maakte Joran Liebregts er zelfs 3-0 van. Maar het bleek niet genoeg om te winnen van Wilhelmina Boys. Dat kwam met een snel en een gelukkig uitgevallen doelpunt – beide van Yoran Bouwmans – helemaal terug in de wedstrijd. Met toen nog een kwart wedstrijd voor de boeg was er weer vanalles mogelijk en mag Beerse Boys uiteindelijk nog blij zijn dat het één punt in huis kon houden; alleen Leandro Rodrigues scoorde nog, terwijl beide ploegen kansen hadden gekregen om de winst naar zich toe te trekken.

De bezoekers uit Best waren het eerste kwartier duidelijk de bovenliggende partij; Beerse Boys kon zich maar moeilijk onder de druk uit voetballen. Dit overwicht leverde echter nauwelijks kansen op. De eerste echte mogelijkheid om te scoren voor de thuisploeg deed zich in de 15e minuut voor toen doelman Tycho Berings van Wilhelmina Boys de bal miste, maar daar kon Beerse Boys niet van profiteren. In de 17e minuut plaatste Beerse Boys een snelle uitval, waarbij uiteindelijk doelman Berings net iets eerder bij de bal was dan Guus Hems. Een snelle tegenstoot van Beerse Boys in de 23e minuut leverde een grotere scoringskans op, maar de lage voorzet werd bij de tweede paal gemist. Aan de andere kant scoorde Wilhelmina Boys in de 27e minuut wel, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk brak Guus Hems de ban. Hij waagde in de 34e minuut een doelpoging met een schot van afstand; de bal vloog onhoudbaar in de bovenhoek: 1-0. Wilhelmina Boys was in de 37e minuut al weer dicht bii de gelijkmaker, maar de kopbal ging naast. Lars van de Sande scoorde in de 44e minuut wél. Hij kon voldoende bij een lage voorzet om bij de tweede paal af te ronden: 2-0.

De wedstrijd was nog maar net hervat toen Joran Liebregts, de na rust ingevallen aanvaller van JO19-1, bij wellicht zijn eerste balcontact met een inswinger de voorsprong in de 46e minuut naar 3-0 opvoerde. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor Beerse Boys met deze riante stand. Wilhelmina Boys gaf zich echter niet gewonnen en al snel kwam het terug in de wedstrijd met een doelpunt van Yoran Bouwmans in de 49e minuut. Alles werd op de aanval gegooid en Beerse Boys raakte de grip op de wedstrijd kwijt. De ploeg was niet in staat om de ruimte voorin te benutten en zag in de 55e minuut August Mathijsen de bal maar net missen; hij kwam bij deze doelpoging hard in aanraking met de doelpaal, maar kon de wedstrijd toch al snel weer hervatten. Een ongelukkig vlagsignaal van de Beerse assistent scheidsrechter leidde de 3-2 in. Terwijl de bal in het veld werd gehouden aan de andere kant van het veld om een hoekschop te voorkomen vlagde hij dat het een ingooi was. Hij had evenwel niets hoeven doen en het vlagsignaal betekende (dus) voor de scheidsrechter dat het kennelijk een hoekschop was. Deze werd tot overmaat van ramp door Yoran Bouwmans binnen gekopt: 3-2 in de 67e minuut. Wilhelmina Boys rook uiteraard bloed en was in de 73e (open kans eindigt in handen van doelman Giovanni de Vrij) en 77e minuut (schot rakelings over de kruising) al dicht bij de gelijkmaker. Ook in de 81e minuut – na slordig Beers' balverlies – en de 84e, toen doelman de Vrij met de voet redding bracht, had de gelijkmaker kunnen vallen, maar dat gebeurde in dezelfde 84e minuut alsnog. Bij een half afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Leandro Rodrigues en die scoorde onhoudbaar doordat de bal op een Beerse rug van richting veranderde: 3-3. Hierna hadden beide ploegen de winst nog kunnen grijpen en was Joran Liebregts het dichtste bij een doelpunt namens Beerse Boys. Zijn lage inzet in de 2e minuut van de extra tijd smoorde tussen wat benen en werd uiteindelijk een prooi voor doelman Tycho Berings. Het bleef dus bij 3-3, een uitslag die met gemengde gevoelens, bij beide partijen, geaccepteerd moest worden.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Pim Ars (46. Joran Liebregts); Robin van Rooy, Bram Gooskens, Teun Wanrooij; Lars van de Sande (80. Doi Deenen), Niels van Heerbeek, Guus Hems