Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys laat RKVVO in de slotfase ontsnappen: 1-3

DSC_0024

De toeschouwers waren op de Klep getuige van een wedstrijd met twee gezichten; in de eerste helft een veel sterker RKVVO – dat met een terechte 0-1 voorsprong ging rusten door een doelpunt van Martijn van Dijk – maar na rust een veel beter Beerse Boys. Jannes Mulders zorgde voor de gelijkmaker en moest een onherkenbaar RKVVO alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Twee uitvallen zorgden er echter voor dat de bezoekers alsnog met de volle buit huiswaarts keerden. In beide gevallen was Martijn van Dijk de afronder: 1-3.

Het spelbeeld in de eerste helft was zoals verwacht: een veel sterkere koploper RKVVO, dat beter combineerde en meestal op de helft van de tegenstander acteerde. Beerse Boys zette daar aanvallend weinig tegenover en kon tot vlak voor rust nauwelijks gevaarlijk worden. De bezoekers waren dat regelmatig en in de 18e minuut viel de 0-1; een strakke lage voorzet van Luc Segers kon door de ongedekte Martijn van Dijk eenvoudig afgerond worden. Goed keeperswerk van Rob Wilborts, die onder meer in de 26e minuut de bal van de schoen van een doorgebroken speler plukte, maar ook falen van de aanvallers van RKVVO stonden een grotere voorsprong voor de bezoekers in de weg. In de 43e minuut deed Beerse Boys eigenlijk pas voor het eerst van zich spreken met een hard schot van Jannes Mulders dat echter rakelings naast ging en in de eerste minuut van de extra tijd kopte Daan Mulders een prima voorzet van Joop Willems in de handen van doelman Wouter Verhoeven.

In de tweede helft was RKVVO geen schim van de ploeg die het in de eerste helft was en nu speelde het spel zich voornamelijk op de helft van de bezoekers af. Nadat de scheidsrechter twee handsgevallen in het strafschopgebied van RKVVO als niet strafbaar beoordeeld had zorgde Daan Mulders in de 63e minuut voor gevaar met een goed schot na een dribbel naar binnen, maar doelman Verhoeven kon de bal overtikken. Uit de hoekschop kopte Daan Mulders via de grond richting de linker boevenhoek, maar andermaal kon doelman Verhoeven redding brengen ten koste van een hoekschop. De gelijkmaker viel in de 69e minuut dan toch. Een duw in de rug van Daan Mulders werd bestraft met een vrije trap die door Jannes Mulders feilloos in de verre hoek werd verzilverd; dit maal was de doelman van RKVVO kansloos: 1-1. De druk van Beerse Boys hield nog even aan en moest RKVVO het doen met af en toe een uitval. In de 81e minuut leidde dat tot een nieuwe voorsprong. De net ingevallen Jordan Bujitu was op rechts de snelste en gaf de bal voor op Martijn van Dijk die simpel de 1-2 kon scoren. Beerse Boys bleef terecht gaan voor een beter resultaat en zowel in de 83e minuut via Jannes Mulders uit een voorzet van Thijs van Oirschot en in de 85e via Bram Gooskens na een combinatie met Dennis Schapendonk was het dicht bij de gelijkmaker. Aan de ander kant moest doelman Rob Wilborts in de 87e minuut handelend optreden om Jordan Bujitu die vrij voor hem verscheen van scoren af te houden. Enkele blessurebehandelingen en opzichtig tijdrekken van RKVVO waren er de oorzaak van dat er nog ruim 9 minuten extra tijd bij kwamen. Uiteindelijk zorgde Martijn van Dijk bij een uitval in de 5e minuut van die extra tijd voor de beslissing: 1-3.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek, Ruud Willems, Bram Gooskens, Nick van Rooy; Joop Willems, Dennis Schapendonk, Tijs van Oirschot; Daan Mulders, Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel.

Op de foto boven het verslag het doelpunt van Jannes Mulders (17) in beeld.​

Onder het verslag: Thijs van Oirschot (14), Dennis Schapendonk (10) en 9 RKVVO-ers in de verdediging in de slotfase.