Beerse Boys laat in blessuretijd punt liggen in Hilvarenbeek: 3-2

DSC_004_20200216-193328_1

Zowel Beerse Boys als Hilvaria heeft de punten hard nodig in de strijd voor lijfsbehoud en om die te bereiken was Hilvaria bereid net iets meer te geven dan de Boys. Mede door de invloed van de wind had Beerse Boys het beste van het spel in de eerste helft en ging verdiend met een 0-1 voorsprong rusten dank zij een vroege penalty, benut door Ruud Willems. Na de pauze waren de verhoudingen net andersom. Een onbedoeld doelpunt van Joerie van Rijswijk betekende de 1-1, maar vanaf de aftrap kreeg Niels van Heerbeek vrije doorgang om Beerse Boys weer aan een voorsprong te helpen. Aan de 2-2 van Daan van de Wiel ging een onbestrafte buitenspelsituatie vooraf en een misverstand in de Beerse defensie in blessuretijd betekende dat de ploeg van Hans Staps met lege handen kwam staan; Dorus van Trier mocht de bal in het verlaten doel schuiven: 3-2.

De stormachtige wind maakte ook in Hilvarenbeek goed voetbal onmogelijk. Deze stond schuin over het veld en in de eerste helft in de rug van Beerse Boys. Dat was dan ook de meest aanvallende ploeg, hoewel Hilvaria ook enkele goede mogelijkheden kreeg. De score werd geopend in de 12e minuut. Bij een Beerse aanval werd Pepijn van Spreuwel in het strafschopgebied gestuit en in de ogen van scheidsrechter van Dongen zodanig dat de bal op de stip ging. Ruud Willems liet zich deze buitenkans niet ontnemen en scoorde beheerst: 0-1. Bij een uitbraak van Hilvaria in de 22e minuut kon Joerie van Rijswijk alleen naar doelman Rob Wilborts oprukken; zijn lob was echter net te laag voor een doelpunt, zodat de Beerse doelman de bal kon onderscheppen. Op slag van rust had de bal voor de tweede keer op de stip gemoeten. Een opzichtige handsbal in het strafschopgebied van Hilvaria werd door de scheidsrechter echter niet op de juiste waarde ingeschat en hij liet doorspelen.

In de tweede helft had Hilvaria de wind mee, eerst alleen letterlijk, maar uiteindelijk ook nog figuurlijk. Na een blessurebehandeling van Ruud Willems mocht Hilvaria ingooien en via Joerie van Rijswijk wilde het de bal teruggeven aan de Beerse doelman. In plaats van over de grond speelde hij de bal echter hoog naar het Beerse doel en die verdween in de uiterste hoek tegen de touwen. Op aandringen van de Beekse trainer Henri van den Braak, die in zijn tijd bij Beerse Boys een soortgelijk geval tegen zich had meegemaakt dat toen niet werd rechtgetrokken, kreeg Niels van Heerbeek vanaf de aftrap in de 59e minuut vrije doorgang naar het doel van Sjors van Laarhoven om weer voor een Beerse voorsprong te zorgen: 1-2. Een sportief gebaar! Hilvaria ging vervolgens onverdroten verder om de Beerse verdediging onder druk te zetten, maar op enkele gevaarlijke afstandsschoten na kwam het Beerse doel niet echt in gevaar. Dat was in de 72e minuut wel het geval; een diepe bal kwam op links bij een speler van Hilvaria die buitenspel stond, maar het vlagsignaal werd door de scheidsrechter weggewuifd en dat was – aan beide zijden – niet voor het eerst. De bal werd voor het doel geplaatst en daar tikte Daan van de Wiel de bal over de lijn: 2-2. De wedstrijd leek in een (terechte) spelverdeling te gaan eindigen, maar in de derde minuut van de extra tijd leverde een ongevaarlijke diepe bal van Hilvaria toch nog het winnende doelpunt op. Rechtsachter Stijn van Heerbeek verzuimde de bal weg te werken, in de veronderstelling dat doelman Rob Wilborts hem wel zou kunnen bemachtigen. Dat was echter buiten Dorus van Trier gerekend, want die zag nog wel heil in deze bal en schoof hem langs de uitgekomen doelman Wilborts in het lege Beerse doel: 3-2.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek, Ruud Willems, Nick van Rooy, Joop Willems; Dennis Schapendonk, Bram Gooskens, Koen Verhagen; Pepijn van Spreuwel, Niels van Heerbeek (66. Jannes Mulders), Daan Mulders.