Beerse Boys laat beloning in slotfase glippen: 3-2 voor NWC

DSC_0001

NWC begon in Asten overweldigend aan de wedstrijd tegen Beerse Boys en een oor wassing voor de bezoekers leek aanstaande. Maar de ploeg van trainer Hans Staps nam in de 10e minuut de leiding door Jannes Mulders, waarna NWC echter toch snel orde op zaken stelde en met doelpunten in de 13e (Tijs van Tilburg) en 23e minuut (Youri van Brussel) de leiding overnam. Vlak nadat een zeker lijkende 3-1 toch niet viel scoorde Jannes Mulders de gelijkmaker. Daarna zakte het spelpeil bij de thuisploeg wat terug en in de tweede helft was Beerse Boys zeker niet de mindere van de koploper. Een bonuspunt leek in de knip, maar na een misverstand in de Beerse defensie in de 88e minuut profiteerde Jeroen van Deursen door de 3-2 binnen te schieten.

Beerse Boys moest in de beginfase van de wedstrijd alle zeilen bijzetten om het snel en soepel combinerende NWC bij het eigen doel weg te houden. Aanvankelijk lukte dat aardig, maar een slippertje van Joost Schapendonk, die een vrije bal wat te ver voor zich uitspeelde, luidde het eerste hachelijke moment in. Hij probeerde te herstellen, maar was te laat om een aansnellende tegenstander van de bal te houden en veroorzaakte een strafschop. Het was nog maar de 6e minuut. Tijs van Tilburg zette zich achter de bal maar schoot niet hard in en doelman Rob Wilborts koos de goede hoek en kon de bal vrij eenvoudig stoppen. Beerse Boys kwam maar sporadisch over de middellijn en was dan niet gevaarlijk, tot in de 10e minuut. De voor het doel gebrachte bal kwam in een soort flipperkast terecht, waarbij hij voor de voeten van (de jarige) Jannes Mulders kwam en die haalde verwoestend uit: 0-1. Maar lang konden de Boys niet van deze voorsprong genieten. In de 13e minuut kreeg Tijs van Tilburg op links de kans zijn misser te herstellen; hij speelde zich handig vrij en schoot in de korte hoek hard en zuiver raak: 1-1. De stormloop van NWC hield onverminderd aan en in de 23e minuut was het weer raak. Een schot van Youri van Brussel werd van richting veranderd en belandde onhoudbaar in het Beerse doel: 2-1. De 3-1 leek in de 28e minuut te vallen, maar een Beerse verdediger blokkeerde met een uitstekende actie nog net op tijd de bal. Aan de andere kant was het een minuut later wel raak. Met een verre trap werd Jannes Mulders bereikt en hoewel die tussen drie tegenstanders stond lobde hij de bal beheerst over de uitkomende doelman Brusewitz in het lege doel: 2-2. De druk op het Beerse doel nam hierna wat af en kwamen ook de rood-witten wat meer aan aanvallen toe; het leidde in het restant van de eerste helft niet tot grote kansen.

In de tweede helft bleek NWC niet meer in staat om het hoge niveau van de eerste helft te halen en was Beerse Boys vrijwel gelijkwaardig. Ook de kansen waren beter verdeeld. In de 59e minuut redde de Beerse doelman Rob Wilborts attent toen een NWC'er vrij voor hem opdook en in de 66e minuut waren er twee goede kansen voor Pepijn van Spreuwel en Dennis Schapendonk, maar ging ook een bal van NWC rakelings voorlangs. Dit laatste was in de 86e minuut nogmaals het geval en werd het geloof bij Beerse Boys steeds groter dat er dit jaar een of misschien wel drie punten in Asten te halen waren. Bijna werd dat bewaarheid, ware het niet dat een hoge stuiterbal in de 88e minuut voor verwarring zorgde. Twee Beerse verdedigers kregen de bal niet onder controle zodat deze in bezit kwam van Jeroen van Deursen van NWC en die wist met het buitenkansje wel raad: 3-2.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Koen Timmermans; Teun Wanrooij (41. Koen Verhagen), Bram Gooskens, Dennis Schapendonk, Robin van Rooy; Daan Mulders (80. Niels van Heerbeek), Jannes Mulders.