Beerse Boys krijgt te weinig bij Braakhuizen: 1-0 verlies

DSC_0005

Het krachtsverschil tussen Braakhuizen en Beerse Boys was gering in hun vierde wedstrijd van het seizoen. Een wat sterker Braakhuizen nam in de blessuretijd van de eerste helft uit een vrije trap een 1-0 voorsprong, maar in de eerste tegenaanval hierna had de bal op de stip gemoeten voor Beerse Boys. In de tweede helft was Beerse Boys de bovenliggende partij maar kon weinig goede kansen creëren; één grote kans was er wel voor Daan Mulders in de 70e minuut, maar zijn inzet ging over. Ook de 6 minuten extra tijd, vooral wegens tijdrekken van de thuisploeg bijgeteld, bleken niet genoeg voor een verdiend Beers' doelpunt.

Braakhuizen begon sterker aan de wedstrijd dan de bezoekers, maar het grossierde in die periode alleen in vrije trappen en hoekschoppen; er kwamen weinig ballen tussen de palen. Halverwege de eerste helft kwam Beerse Boys wat beter in het spel en was tussen de 23e en 25e minuut 3 keer gevaarlijk. Een geplaatst schot van Koen Verhagen zeilde net over de kruising en Daan Mulders schoot twee keer rakelings voorlangs. Het grootste gevaar ontstond in de 34e minuut bij een harde lage voorzet van rechts op het Beerse doel. De bal smoorde echter onder de inkomende spelers en werd uiteindelijk een prooi voor de Beerse doelman. Braakhuizen kwam toch nog voor de pauze op voorsprong toen een vrije trap vanaf rechts bij de tweede paal binnen werd gekopt: 1-0. Meteen na de aftrap trok Beerse Boys ten aanval en kreeg Pepijn van Spreuwel de bal voor het doel aangespeeld. Hij dribbelde er mee het strafschopgebied in en werd prompt gevloerd; scheidsrechter Velings zag er echter geen strafschop in. Uit de hoekschop die volgde werd de bal op doel gekopt en kwam op een uitgestoken arm van een Braakhuizen verdediger, maar ook dat kon naar het oordeel van de scheidsrechter door de beugel.

In de tweede helft ging Beerse Boys op zoek naar gerechtigheid in de vorm van de gelijkmaker. Braakhuizen gaf prioriteit aan het verdedigen van de voorsprong en zette daarbij opzichtig het middel van het tijdrekken in. De aanvallen van Beerse Boys leidden echter nauwelijks tot doelgevaar. Voor de gelijkmaker is overigens maar één moment nodig en dat kwam er in de 70e minuut. Op rechts zette Erik Jans goed door op een pass van Robin van Rooy en bemachtigde bij de achterlijn de bal die hij verloren leek te hebben. Hij speelde in op Daan Mulders die midden voor het doel zijn voet niet op de juiste manier tegen de bal kreeg, waardoor deze over ging. Op een schot van Niels van Heerbeek in de 88e minuut, dat net naast ging, na bleek het de enige doelrijpe kans voor Beerse Boys. Aan de andere kant viel in de 3e minuut van de extra tijd bij een open kans nog bijna de 2-0, maar doelman Rob Wilborts kon de bal voldoende raken om deze tot hoekschop te verwerken en een pegel een minuut later trof hetzelfde lot. Na 6 minuten extra tijd floot de leidsman de wedstrijd toch nog vroeg af.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Erik Jans (73. Niels van Heerbeek), Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Koen Timmermans; Robin van Rooy, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk (87. Ryan Kolsters); Daan Mulders, Koen Verhagen, Pepijn van Spreuwel.