Beerse Boys komt goed voor de dag bij Berghem Sport: 1-2

DSC_0010

Beerse Boys is de bekercompetitie gestart met een mooie overwinning op Berghem Sport. Door doelpunten van Guus Hems en Pepijn van Spreuwel nam het team van trainer Hans Staps een 0-2 voorsprong die tot halverwege de tweede helft op het scorebord bleef staan. Toen bepaalde Donny van Herpen de eindstand op 1-2.

Na de maandenlange voetballoze periode en een aantal nuttige oefenwedstrijden, die overigens geen enkele overwinning opleverden, trad Beerse Boys in Berghem voor de bekercompetitie aan tegen kersverse eersteklasser Berghem Sport. Doordat een aantal ervaren basisspelers gestopt zijn moet trainer Hans Staps bouwen aan een nieuw elftal. De oefenwedstrijden gaven te zien dat er nog heel wat werk aan de winkel is; de eerste bekerwedstrijd liet zien dat er heel wat mogelijk is. Er stond een fris jong elftal – voor het eerst in de shirts van de nieuwe hoofdsponsor – op het veld dat de eersteklasser goed partij gaf. De thuisploeg had het betere van het veldspel, maar kon doelman Giovanni de Vrij niet echt moeilijk werk bezorgen. Aan de andere kant loerde Beerse Boys op kleine kansjes en die kwamen er gaandeweg de eerste helft ook. In de 24e minuut werd een ervan benut door Guus Hems. Een pass van aanvoerder Bram Gooskens werd door Dirk Vingerhoets opgepikt, waarna hij de bal bij Guus Hems bracht en hoewel die tussen twee verdedigers stond schoot hij knap raak: 0-1. In de 33e minuut was het bijna weer prijs. Een overtreding op Dirk Vingerhoets werd bestraft met een vrije trap even buiten het strafschopgebied. Robin van Rooy stuurde de bal naar de linker bovenhoek en raakte onderkant lat, waarna de bal weer het veld in sprong en tot hoekschop werd verwerkt. Uit deze hoekschop kwam de 0-2 tot stand. Uit de half afgeslagen voorzet kwam de bal bij Erik Jans en die schoot hem laag richting de doelmond en daar zag Pepijn van Spreuwel kans om vernietigend uit te halen: 0-2 in de 36e minuut.

Na de pauze trachtte Berghem Sport de bakens te verzetten, maar was onnauwkeurig in de eindpass. Veel acties werden niet gevaarlijk en als dat wel het geval was stond doelman Giovanni de Vrij zijn mannetje met enkele fraaie reddingen. De Beerse verdediging, met daarin de voor de geblesseerde Daan Mulders ingevallen Rob van Bijsterveldt weer even terug, stond zijn mannetje. In de 66e minuut viel dan toch een tegentreffer. Een lage schuiver vanaf de zijkant kon door doelman De Vrij niet klemvast verwerkt worden, waarna spits Donny van Herpen er als de kippen bij was om de bal over de doellijn te werken: 1-2. Bijna was de marge al snel weer hersteld, maar een lage inzet van Erik Jans in de 68e minuut stuitte via de eerste paal weer het veld in. Bram Kappen van Berghem Sport zag in de slotfase nog zijn tweede gele kaart en mocht het eindsignaal dus niet op het veld meemaken. De Beerse voorsprong kwam niet meer in gevaar, zodat de bekercompetitie succesvol is begonnen.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Koen Timmermans, Robin van Rooy; Koen Verhagen, Bram Gooskens, Erik Jans; Guus Hems (79. Kevin Dieker), Daan Mulders (37. Rob van Bijsterveldt), Dirk Vingerhoets.