Beerse Boys komt 1 doelpunt tekort voor de volgende bekerronde

DSC_0036

Na de winst in de eerste wedstrijd op Berghem Sport werd Beerse Boys in diepe rouw gedompeld door het plotselinge overlijden van eerste elftalspeler Dirk Vingerhoets. Een zware week volgde, waarin veel verenigingen en anderen hun medeleven betuigden; dat voelde als een warme deken. Voor Beerse Boys en zeker ook voor de familie Vingerhoets. Allen dank daarvoor! Maar het (voetbal)leven gaat verder en zo haalde Beerse Boys op donderdagavond de wedstrijd tegen Eijsden in en zondag volgde de afsluiting van de bekercompetitie op de Klep tegen ZSV. Deze ploeg was ontegenzeggelijk de sterkste van de poule, maar de andere drie ontliepen elkaar niet veel: ze haalden alle drie 3 punten. Berghem Sport bekert verder op doelsaldo dat 1 doelpunt beter is dan dat van Beerse Boys.

In de donderdagavond wedstrijd speelde Beerse Boys een goede eerste helft tegen het Zuid-Limburgse Eijsden en nam daarin via Guus Hems een verdiende voorsprong. Deze had wat groter mogen zijn, want enkele dotten van kansen werden niet benut. Al snel na rust kwam Eijsden op gelijke hoogte en nam het heft tijdelijk in handen. Rond het uur kwamen de bezoekers via een benutte penalty op voorsprong. Deze had in de laatste fase van de wedstrijd, waarin Beerse Boys weer sterk aandrong, nog weggewerkt kunnen worden, maar deels door pech konden enkele mooie kansen niet in een doelpunt omgezet worden. Eindstand derhalve 1-2.

Zondag kwam eersteklasser ZSV op bezoek en dat liet zien een goed op elkaar ingespeeld elftal te hebben met veel individuele klasse. Al in de 6e minuut had de bal in het Beerse doel kunnen liggen, maar de lat bracht redding. Aanval op aanval rolde richting het Beerse doel dat in de 22e en 29e minuut getroffen werd: 0-2 bij rust. Meteen na de aftrap voor de tweede helft bracht Daan Mulders wat hoop terug in de Beerse ploeg, maar ZSV stelde 4 minuten later weer orde op zaken en schoot de 1-3 geplaatst in de verre hoek binnen. Door blessures, vakantie en enkele wissels stond er inmiddels een erg jong Beers team op het veld, dat verder aardig stand hield tegen de Zeilbergse tegenstander, zodat de 1-3 bij het laatste fluitsignaal nog op het scorebord stond.

Opstelling Beerse Boys zondag: Rob Wilborts; Robin van Rooy, Koen Timmermans, Nick van Rooy, Pepijn van Spreuwel (59. Kevin Dieker); Zeb van Beers, Bob Smolders, Pim Ars (66. Doi Deenen); Daan Mulders, Guus Hems (46. Bas van de Schoot), Erik Jans.