Beerse Boys knokt zich naar puntendeling tegen Sparta ’25: 1-1

DSC_0016

Beerse Boys speelde tegen Sparta '25 in Beek en Donk een felle strijd om de winst. Die ontspon zich met name in de tweede helft. In de eerste helft waren er slechts kleine kansen over en weer en heersten de doelmannen. Tot vlak voor rust Koen Verhagen scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Meteen na de pauze kwam Sparta '25 op een gelukkige wijze wel op voorsprong door Robin Knapp en nam ook enige tijd het initiatief, maar Beerse Boys gaf niet op. In de 82e minuut maakte Daan Mulders gelijk na een defensieve blunder van de thuisploeg. Nadat Beerse Boys met 10 man kwam te staan (Jannes Mulders 2x geel) was het nog zo'n 10 minuten billenknijpen, maar het verdiende punt haalde het eindsignaal.

De hele eerste helft waren de uitgespeelde kansen op één hand te tellen. De hoge ballen waren een prooi voor de doelmannen en combinaties liepen op vrijwel niets uit, vaak door onzorgvuldigheid in de passing en anders waren de verdedigers tijdig de situatie meester. Pas in de extra tijd van de eerste helft werd Beerse Boys gevaarlijk en speelde Koen Verhagen - ingevallen voor Niels van Heerbeek die na ruim een half uur met een liesblessure moest opgeven - vrij, maar de bal draaide van zijn voet weg. Hij bleef echter wel in het spel en werd nogmaals voor doel gebracht en nu vond Koen het net wel, maar tot verbazing van de Beerse spelers die bij de aanval betrokken waren werd het doelpunt afgekeurd omdat de bal over de achterlijn was gegaan.

Aan de tweede helft was nog maar net begonnen of de 1-0 viel. Bij een aanval over rechts van Sparta '25 werd de bal die voor doel werd gebracht half geraakt door een Beerse verdediger, waardoor deze bij Robin Knapp belandde. Die wilde hard uithalen, maar raakte de bal maar half; deze stuitte met het nodige effect via binnenkant paal echter toch in het Beerse doel: 1-0 in de 47e minuut. Het gaf de thuisploeg enige tijd meer vertrouwen en bij een hoge bal in de 56e minuut veerde het thuispubliek op om het tweede doelpunt te begroeten, maar de bal werd nog van de lijn gehaald. Ook in de 63e minuut was het gevaarlijk voor het Beerse doel toen linksachter Tijn van den Berg rakelings naast schoot. Hierna kwam de wedstrijd weer meer in balans en liet ook Beerse Boys zich meer in de aanval zien. Bij een uitval over rechts bereikte Daan Mulders broer Jannes voor het doel net niet. In de 82e minuut waren de rollen omgedraaid. Jannes was attent bij een terugspeelbal op doelman Bram Werdens en pikte deze net voor de uitkomende doelman op en kwam uit bij de achterlijn. Broer Daan was in het midden mee opgekomen en kon de perfect door Jannes voorgetrokken bal eenvoudig in het lege doel plaatsen: 1-1. Beide ploeg gingen hierna tot het uiterste om alsnog de winst binnen te halen. Daarbij kreeg de thuisploeg weer een impuls toen Jannes Mulders in de 89e minuut een terechte tweede gele kaart kreeg, na eerder overigens bij de eerste zwaar gestraft te zijn, en Beerse Boys dus met 10 man kwam te staan. Het werd pappen en nathouden voor de ploeg van Hans Staps, maar het lukte om het dik verdiende punt over de streep te trekken, ondanks de 7 minuten extra tijd.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Koen Timmermans; Robin van Rooy, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk; Daan Mulders, Niels van Heerbeek (34. Koen Verhagen), Jannes Mulders.