Beerse Boys kan zwakke start tegen Rood Wit V niet meer goed maken: 3-1 verlies

20220418-180413DSC_0011

Na de winst van vorige week zou een goed vervolg de strijd onderin nog spannender maken, maar een uiterst zwakke start kwam Beerse Boys niet meer te boven. Door enkele nieuwe blessures stond er weer een sterk gewijzigde Beerse ploeg op het veld met kennelijk wat opstart-problemen. In de 4e (Giovanni van Bladel) en de 7e minuut (Finn van Gulik) scoorde de thuisploeg en er zouden meer grote kansen komen, maar die werden niet benut. Niels van Heerbeek schoot Beerse Boys zelfs terug in de wedstrijd en er waren goede kansen om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Dat gebeurde niet en in de tweede helft waren de doelrijpe kansen sporadischer. Jan van Hout zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing: 3-1.

De wedstrijd startte met twee ploegen die de aanval zochten, waardoor het spel vlot op en neer ging. In de 4e minuut was het al raak voor Rood Wit. Met een verre trap werd de bal naar de linker vleugel geschoten en van daar volgde een voorzet die Giovanni van Bladel oog in oog met doelman Nick de Jong – Nick verving de geblesseerde vaste doelman Rob Wilborts en maakte zijn debuut in Beerse Boys 1 – zette: 1-0. De 2-0 volgde al snel. Joost Schapendonk leek in de 7e minuut voor opruiming te zorgen na een Veldhovense aanval, maar de bal stuitte via een tegenstander voor de voeten van Finn van Gulik en die had midden voor het doel de hoek voor het uitzoeken. Ook Beerse Boys kreeg al snel een goede kans om wat terug te doen. Guus Hems kon in de 9e minuut uithalen, maar hij mikte rakelings naast. Vervolgens had Rood Wit de wedstrijd al vroegtijdig kunnen beslissen. In de 19e minuut voorkwam Nick de Jong met een uitstekende redding een doelpunt, in de 23e voorkwam de paal een doelpunt van Rood Wit en ook in de 33e minuut kwam Nick de Jong als winnaar uit de strijd toen een Roodwitter hem met een lob probeerde te verschalken. De tweede kans die Beerse Boys kreeg was wel raak. Nick van Rooy bereikte met een pass op maat Niels van Heerbeek die iets links van het doel Jesse Bertrams in de korte hoek trefzeker passeerde; 2-1 in de 36e minuut. Drie minuten later voorkwam doelman Bertrams met een snelle reflex de gelijkmaker van Guus Hems die vlak voor doel na een uitstekende actie van Dima van Ham kon inschieten. Ook nog voor rust werd een, overigens te slap ingeschoten, bal van Dima van Ham op de doellijn weggetrapt en in de 43e minuut voorkwam Jesse Bertrams wederom met een knappe redding de gelijkmaker op een schot van Dennis Schapendonk. Het laatste woord in de extra tijd van de eerste helft was weer voor de thuisploeg; Nick de Jong keerde een eerste doelpoging en de rebound werd wild over geschoten.

In de tweede helft waren beide ploegen niet meer in staat om weer zoveel doelrijpe kansen te creëren. Bij Beerse Boys verving JO19-speler Ivo Roefs na de thee Teun Wanrooij en maakte een goed competitiedebuut in het eerste elftal. Beerse Boys had grote gedeelten het beste van het spel, maar had in de 47e minuut al de genadeklap kunnen krijgen; de inzet uit een voorzet van links ging net naast. In de 55e minuut kon Erik Jans na een goed lopende Beerse aanval uithalen, maar de bal was een vrij gemakkelijke prooi voor doelman Bertrams. De beslissing viel in de 74e minuut. Een overtreding op Joost Schapendonk bij het uitverdedigen werd niet bestraft, waardoor Jan van Hout in een vrije schietpositie gebracht kon worden: 3-1 met een diagonale schuiver. Mede door de vele invallers aan beide zijden en het wegvloeien van de krachten werd het niet spannend meer. In de tweede minuut van de blessuretijd had Rood Wit de stand nog naar 4-1 kunnen tillen, maar dat werd voorkomen door doelman De Jong en een falende aanvaller.

Opstelling Beerse Boys: Nick de Jong; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy (43. Bas van de Schoot), Joost Schapendonk; Dennis Schapendonk, Niels van Heerbeek (90. Doi Deenen), Teun Wanrooij (46. Ivo Roefs); Erik Jans, Guus Hems (83. Pim Ars), Dima van Ham.